Jump to content

Nejasna netto plaća


Aki_89

Preporučene objave

Postovani

Zapoceo sam radni odnos 1.7. i sporazumno ga prekinuo 6.8. Od bruto place 5605kn ja sam dobio samo 3340 kn netto. Kako je to moguce, o kakvom se poreznom davanju radi da su mi toliko malo isplatili, posto su moji kolege koji su i dalje u radnom odnosu u identicnom slucaju dobili oko 1000 kn vise?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerojatno Vam nisu izracunali poreznu olaksicu od 3800,00 kn nego platili porez na cijeli iznos, po kalkulatoru se slaze razlika od cca. 1000,00 kn.

Kao sto sivko kaze, provjerite platnu listu i ako nema naznacene porezne olaksice i ako je oporezivi dohodak 4484 umjesto 684, to je to. Dobit cete tu razliku sljedece godine negdje u ovo vrijeme kad krene isplata poreza koji ce Vam porezna sljedece godine tocno izracunati i vratiti. Tocan iznos ovisi o ostalim placama i koliko ste mjeseci radili u 2018., ali bit ce tu negdje, ako cete raditi cijelu godinu za slicnu placu, ako ne radite cijelu godinu, dobit cete i vise.

Platnu listu mozete vidjeti i u e-gradani ako ju niste dobili.

uređeno: od miroslav6
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 6 minuta, Aki_89 je napisao:

Evo u prilogu lista

Kao sto rekoh, dobit cete razliku sljedece godine. Nisam siguran zasto je poslodavac to napravio, buduci da ste radili cijeli mjesec. Takve stvari se rade kad ne radite cijeli mjesec sto cete vidjeti na platnoj listi za 8. mj. jer ste radili samo tjedan dana.

Neznam da li se to moze promijeniti pa da Vam obracunaju ponovno i isplate ostatak za 7. mj., probajte pitati ili nek me netko ispravi.

Jeste li radili dva posla u 7. mj.?

uređeno: od miroslav6
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija