Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

DrAnte

Odricanje u korist krive osobe

Preporučene objave

Kad je baka umrla pozvani su nasljednici na raspravu. Pozvane su i dvije unuke jer je njihova majka umrla već prije. Desilo se slijedeće:

1. Jedna unuka se odrekla nasljedstva u korist ujaka

2. Druga unuka se odrekla u korist svih

Javni bilježnik je sve dao ujaku, dakle imovinu koje se odrekla prva unuka, ali i imovinu koje se odrekla druga unuka. Piše da kad se druga unuka odrekla nasljedstva, da tada njen dio ide njenoj sestri (dakle ne svim nasljednicima podjednako - sestri, ujaku, teti i djedu, nego samo sestri). Onda stoji da njena sestra ustupa svoje nasljedstvo ujaku pa samim tim udjeli od njih dvije idu ujaku. 

Da li je ovo pravno u redu ili je javni bilježnik nešto zaribao?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, DrAnte je napisao:

Piše da kad se druga unuka odrekla nasljedstva, da tada njen dio ide njenoj sestri

Ovo iz razloga što unuke nasljeđuju baku po pravu svoje majke,što će reči da one nasljeđuju dio koji bi pripadao njihovoj majci da je nadživjela baku,pa kako se jedna odrekla nasljedstva to je dalo za učinak da ona druga  ustupom raspolaže cijelim nasljednim dijelom koji bi pripadao njihovoj majci.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×