Jump to content

Bijeg s mjesta nesreće


As577

Preporučene objave

Pozdrav, 

 

Imam 19 godina,ovogodišnji maturant i položio sam u 15.3.2018. 

Krajem 5.mjeseca prilikom izlaska s bočnog parkinga zapeo sam za auto parkiran ispred mene u Palmotićevoj. Kako sam žurio na pripreme za maturu otišao sam bez da sam ostavio poruku. Greška je znam, kajem se od tog trenutka. Kriv sam u svakom pogledu i priznajem to. U tom trenutku reagirao sam brzopleto i neiskusno a kada sam se kasnije vratio auta vise nije bilo. Na autu koji sam ja vozio štete nije bilo nikakve dok je ma drugom vozilu stradao branik. Šteta na drugom vozilo je po mojoj procijeni bila nekih 1000 kuna nista prestrasno. 

Prošla su dva tjedna i vec sam skoro zaboravio na to međutim došlo je poziv da dođem s autom u Heinzlovu sljedeci dan. Otišao sam znao sam odmah o čemu se radi probao sam s pričom da nisam primjetio međutim to nije upalilo jer je bio vise ocevidaca koji su vidjeli moj zlocin, reakciju i bijeg. Na mjesto nesrece je ubrzo nakon mog dolaska dosla nekva ekipa za ocevid koja je sve fotografirala tako da sam u stanici imao prilike vidjeti puno fotografija mjesta ne srece. Na kraju razgovora sam ipak pristao na svu kaznu i priznao zlocin itd. Rekao je da ce me teretiti po 3 clana zakona. Najgori je taj što sam pobjegao s mjesta ne sreće. Nakon toga su jos sat vremena fotografirali moj auto uzimali obrise i dizali tapicirung(ne razumijem zasto). Taj razgovor je bio 15.5 i policajac mi je rekao da kazna stize unutar 2 mjeseca 22.8 je a kazne nema. Policajac mi je također rekao da ce kazna bit 5000 kuna 6 mjeseci bez vozacke bodovi itd. Te mi je objasnio da je to minimalna kazna i ako se ocu zalit mogu dobit još veću

 

E sad ja shvaćam da sam kriv. Za kaznu sam mukotrpno radio cijelo ljeto i spreman sam platit koliko treba. Međutim žao mi je vozačke jer u trenutnku prekršaja imao vozačku sam tek imao nesto vise od mjesec dana. Zanima me postoji li prostora za žalbu na tu zabranu. Ne na novcani dio vec samo na zabranu. Također me zanima ukoliko ima smisla da li je pametno platit nekog odvjetnika koji bi se pozabavio tom žalbom ili da sam pišem. 

 

Nadalje zanima me da li ce kazna bit 5000kuna i dal ce bit nešto manja ukoliko platim u roku od 3 dana.

 

Unaprijed hvala

uređeno: od As577
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija