Jump to content

Bivsi partner moje supruge me uznemiravs


Vanimy

Preporučene objave

Pozdrav

 

Molim vas da mi pomognete. 

Bivsi partner sada vec moje supruge me konstatno uznemirava pozivima. Moja supruga je s njim ima dijete stim da moram naglasiti da on za dijete nije nikada pitao ni kako a proslo je dobrih 12 godina.

 

Doticni se ne vodi niti u bilo kakvim papirima kao otac jer ga nikada nije htio priznati. 

Sada nakon 12 godina se sijetio da ima dijete ali njega dijete doslovno niti ne poznaje. Konstatno trazi kontakt s dijetetom i uznemirava mene i moju suprugu.

Moram naglasiti da nisu bili vijencani niti je bilo kada placao alimentaciju a nista od njega nikada nije ni trazeno.

 

Molim vas koja su moja prava? Kako sve sprijeciti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram naglasiti da su oni nisu nikada zivjeli zajedno i da se dijete rodilo a oni su bili u vezi (ne braku ... nisu nikada ni bili)

Ja sam dijete priznao kao svoje kao sto je na papirima isto tako nosi moje i prezime itd.

Negdje sam procitao da nakon 1 godine on nebi vise imao nikakva prava

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opetovano Vam kažem, ako se to uznemiravanje konstantno događa, tj. isti Vas i suprugu naziva i uznemirava duži period, protiv istog ODO-u ili policiji podnesite kaznenu prijavu radi počinjenja KD nametljivog ponašanja.....

Ako pak smatra da ima neka prava što se tiče djeteta, neka ta prava ostvaruje na legalan i legitiman način, tj. zakonskim putem, mada smatram, po Vašem opisu, da mu uopće nije do djeteta, već da Vama i Vašoj supruzi, tim radnjama, samo želi zagorčavati život što si nebi trebali dozvoliti, već postupiti kako sam Vam naprijed napisao....

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Taj čovjek ni po čemu, osim biološki, nije otac djeteta, a ako se ne varam, svi rokovi za osporavanje očinstva su prošli (u pravu ste, mogao je osporavati Vaše očinstvo u roku od 1 godine od upisa Vašeg očinstva u maticu). Prijavite ga policiji, kao što reče Željac047, a u razgovoru ga supruga može "podsjetiti" da je očinstvo i odgovornost, pa da bi ga, ako bude inzistirao na tome, mogla potraživati 12 godina alimentacija, što bi, po svemu sudeći, moglo iznositi oko 150.000,00 kn po sadašnjim prosječnim potrebama maloljetnog djeteta (naravno, to je prazna prijetnja, no možda ga odvrati od daljnjeg maltretiranja).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija