Jump to content
Sign in to follow this  
Vatrica

Vlasnik i nasljedstvo za djecu

Preporučene objave

Prije svega se ispričavam što ne znam pravne izraze, a pogotovo ih upotrijebiti na pravo mjesto, pa ću pisati kao se ono kaže narodnim jezikom.

Dakle ovako. Majka u vlasništvu ima dvije nekretnine. Jedna je stan u kojem živim sa njom od prvog dana, a druga je kuća za odmor. Pošto imam starijeg brata koji 50 god. živi u svojoj kući, zanima me na koji način dok je majka još živa raspodijeliti te nekretnine na način da meni nakon njezine smrti pripadne stan, a bratu kuća za odmor. Taj dogovor među nama postoji (majci, bratu i meni), ali usmeni, a ja bi htio da se sve to baci na papir. Zato me zanima koji bi dokument ili kako se već to stručno zove, u ovom slučaju bio najbolji, ili jednostavno rečeno najjači za mene kako bi bio siguran da poslije majčine smrti samo ja naslijeđujem stan i sve u njemu pa tako i pripadajuću drvarnicu i sve u njoj. Isti tako da brat nema pravo na neki nužni dio. Da li se u taj dokument može upisati recimo zabrana prodaje kuće za odmor nakon majčine smrti na neki period. Recimo 10 god.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, Vatrica je napisao:

, zanima me na koji način dok je majka još živa raspodijeliti te nekretnine na način da meni nakon njezine smrti pripadne stan, a bratu kuća za odmor. Taj dogovor među nama postoji (majci, bratu i meni), ali usmeni, a ja bi htio da se sve to baci na papir.

Vidi odredbe čl.105-115 Zakona o nasljeđivanju

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  

  • Online korisnici

    No members to show×