Jump to content

Vlasnik i nasljedstvo za djecu


Vatrica

Preporučene objave

Prije svega se ispričavam što ne znam pravne izraze, a pogotovo ih upotrijebiti na pravo mjesto, pa ću pisati kao se ono kaže narodnim jezikom.

Dakle ovako. Majka u vlasništvu ima dvije nekretnine. Jedna je stan u kojem živim sa njom od prvog dana, a druga je kuća za odmor. Pošto imam starijeg brata koji 50 god. živi u svojoj kući, zanima me na koji način dok je majka još živa raspodijeliti te nekretnine na način da meni nakon njezine smrti pripadne stan, a bratu kuća za odmor. Taj dogovor među nama postoji (majci, bratu i meni), ali usmeni, a ja bi htio da se sve to baci na papir. Zato me zanima koji bi dokument ili kako se već to stručno zove, u ovom slučaju bio najbolji, ili jednostavno rečeno najjači za mene kako bi bio siguran da poslije majčine smrti samo ja naslijeđujem stan i sve u njemu pa tako i pripadajuću drvarnicu i sve u njoj. Isti tako da brat nema pravo na neki nužni dio. Da li se u taj dokument može upisati recimo zabrana prodaje kuće za odmor nakon majčine smrti na neki period. Recimo 10 god.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Vatrica je napisao:

, zanima me na koji način dok je majka još živa raspodijeliti te nekretnine na način da meni nakon njezine smrti pripadne stan, a bratu kuća za odmor. Taj dogovor među nama postoji (majci, bratu i meni), ali usmeni, a ja bi htio da se sve to baci na papir.

Vidi odredbe čl.105-115 Zakona o nasljeđivanju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija