Jump to content
Lizard King

Nasljeđivanje dugova

Preporučene objave

Poštovani,
imam pitanje glede nasljeđivanja imovine uz pripadajuće dugove. Radi se o tome da bih trebala nasljediti 2/8 stana koji je još uvijek u otkupu, a uknjiženo je na mog oca koji je preminuo. Roditelji su razvedeni te je majka pravnim putem regulirana vlasništvo nad 6/8 stana odnosno dio stana koji je otkupljen. Upoznata sam s činjenicom da nasljeđujem dugove razmjerno nasljeđenom iznosu, no na koji način se procjenjuje vrijednost te 2/8 stana? Po vrijednosti po kojoj je započeo otkup stana ili po tržišnoj? Obzirom da je otac imao ovrhe od strane teleoperatera, hrta što s tim? Postoje li pojedinosti na koje bi trebala obratiti posebno pozornost? Također je pitanje vezano za temu, što ako se odreknem 2/8, te se odreknu i ostali članovi očeve obitelji iz drugog nasljednog reda ima li moja majka pravo zahtjevati da otplati preostali iznos za stan obzirom da je većinski vlasnik. 

Hvala puno unaprijed na odgovoru!!! 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, Lizard King je napisao:

Po vrijednosti po kojoj je započeo otkup stana ili po tržišnoj?

Prema vrijednosti u trenutku smrti ostavitelja.

 

, Lizard King je napisao:

što ako se odreknem

Tada se vaš dio dijeli između preostalih sunasljednika,no ako takvih nema,pozivaju se nasljednici nižeg nasljednog reda i tako redom sve dok se ne dođe do Općine koja se nemože odreći.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


 • Similar Content

  • objavio ledine
   Radnik ima blokirani račun, otvoren zaštićeni i plaća mu se isplaćuje 1/4 na redovni 3/4 na zaštićeni. Uvidom u redoslijed ovrha EOS Matrix je 6., 7 i 9 na redu. Dobijam od njih zahtjev da se radniku 1/4 umjesto na redovni ovršeni račun isplaćuje na njihov račun za ovrhe koje su u redu čekanja na FINI. Smijemo li uopće  uplatu 1/4 koja ide na redovni ovršeni račun, usmjeriti na nekog drugog vjerovnika.
   I što ako imam administrativnu zabranu, uplaćujem li prvo nju ili uplaćujem 1/4 na redovni?
   Molim pomoć, moram pustiti plaće.
   Hvala!
  • objavio vplecko
   Postovani,
    
   Vlasnik sam stana u kuci, ispod je poslovni prostor od drugog vlasnika, meni kao vlasniku stana naplacuju zajednicku pricuvu. Pitanje da li sam obvezan kao jedan od dvaju vlasnika objekta (ja stan na katu, firma prizemlje za poslovni prostor) placati zajednicku pricuvu. Koliko 'vlasnika' mora objekat imati da bi se placala zajednicka pricuva? Ako ne, kojim zakonom se to utvrduje, i kome se zaliti kada firma vrsi ovrhu za neplacenog istog? Stan je kupljen 2003. godine.
    
   Hvala
  • objavio Luciana Talić
   Molim nekoga ako ima iskustvo s nagodbama da mi pomogne kako sastaviti zamolbu i prema kome uputiti . 
   Dužnica sam prema više ovrhovoditelja,HRT,Teleoperateri..
   Naime,imam mogućnost dobiti kredit ali mi ovrhe premašuju mogućnost za dobiti isti.Naravno odmah bi sve podmirila ako bi sklopila nagodbu jer drugačije ne mogu a vjerovnici se ne mogu naplatiti zbog nedostatka sredstava pa mislim da bi i njima to bilo od koristi. Hvala 
    
 • Online korisnici×