Jump to content

Ovrha na nekretninu


rupcictambolastamara

Preporučene objave

Imala sam kredit u Raiffeisen banci ali mi je sjela ovrha na plaću i nisam mogla redovito plaćati kredit pa mi je banka prisilno zatvorila isti i sada naplata čeka na Fini,dok se ne isplati ova prva ovrha!Na sebi imam nekretninu koja ima teret o dosmrtnom uživanju i ne može se otuđiti niti prodati dok je mama živa pa me zanima da li mi takvu nekretninu može banka uzeti?Unaprijed hvala na odgovoru!

uređeno: od rupcictambolastamara
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da upravo tako je napisana klauzula na vlasničkom listu!Ja mogu prodati ili pokloniti kuću jedino uz pristanak mame i njenu izjavu da pristaje na prodaju ili darovanje inače jesam vlasnik alu ne mogu ništa sa tom nekretninom!Znači ako sam dobro shvatila ne mogu mi uzeti nekretninu do mamine smrti!Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je, ne mogu provesti ovrhu na nekretnini dok je Vaša majka živa.

Nakon toga, mogu ali samo ako su ispunjeni zakonski uvjeti na provedbu ovrhe na nekretnini. Pogotovo ako je ova Vaša ovrha novijeg vijeka, pa se na nju primjenjuju zadnje izmjene i dopune Ovršnog zakona (da je glavnica duga veća od 20.000,00 kn, da Vam ovo nije jedina nekretnina itd).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tom slučaju se na Vaš predmet primjenjuju ove nove odredbe Ovršnog zakona koje su znatno povoljnije za ovršenika. Pogledajte čl. 80. b. Ovršnog zakona. Ukoliko bi prodali kuću s ciljem da podmirite taj dug, tada je to dozvoljeno. Međutim, ako bi je prodali i dug ne bi platiti, tada bi ovrhovoditelj mogao pobijati ovaj Vaš pravni posao tj. prodaju kuće, a sve s ciljem da dokaže da ste je prodali da se preko nje ne bi namirio njegov dug.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija