Jump to content

Odjava radnika na neradni dan u novom mjesecu


TomislavL

Preporučene objave

Poštovani,

ako mi netko zna pomoći, imam pomalo čudnu situaciju:

Nakon 2+ godine rada u jednoj maloj firmi, 19.7.2018. sam dao otkaz. U pismenom otkazu sam naveo 02.09.2018. kao zadnji radni dan kao što je predviđeno zakonom. (mjesec dana i dva tjedna otkaznog roka)

Jedan mjesec i tjedan dana kasnije, poslodavac mi govori kako 02.09. ne može biti moj zadnji radni dan jer se radi o nedjelji. Traže me da ponovno isprintam otkaz na kojem ću staviti 31.08. kao svoj zadnji dan.

Navodno nastaje veliki problem što su ta dva zadnja dana otkaznog roka u novom mjesecu neradni dani te me ne mogu imati na platnoj listi, a obračunati mi plaću od 0kn za rujan.

Meni se kao laiku to ne čini kao problem. Govorim da neka me u petak 31.08. odjave s nedjeljom i slijedeći mjesec ne obračunavaju plaću s obzirom da me nema.

U međuvremenu sam već potpisao ugovor u novoj firmi s 03.09. što mi je logično ako mi je zadnji radni dan u staroj firmi 02.09. Ako me stara firma odjavi u petak 31.08. kao što žele, nepotrebno ću imati dva prazna dana.

Unaprijed hvala na stručnom savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zar nije nepotrebno prekidanje radnog odnosa na dva dana ako za to (osim zbog kalendarskio-računovodstvenih razloga) nema potrebe. Nepotrebno će me se odjavljivati dva dana ranije nego što je to potrebno. Samo mi nastaje dvodnevna rupa u kojoj ću na papiru biti nezaposlen. Ako me se može u petak odjaviti s nedjeljom (kao što sam najavio prošli mjesec) o čemu je uopće problem da bi se odrekao svoja dva dana?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija