Jump to content

Isplata štete


spzg1234

Preporučene objave

Cijenjeni, vodim parnicu protiv osiguravateljsku kuću preko odvjetnika, ukratko zbog prometne nesreće u kojoj sam nastradao, stvari su čiste i drugi vozač je priznao krivnju, tako da nedoumica nema. Problem zbog kojeg se javljam je taj što moj odvjetnik svaki put mi isplati dio odštete (prvi put samu odštetu, drugi put razliku u zaradi zbog bolovanja) u kešu i bez da mi pokaže rješenja. Je li to normalno i legalno? Ako nije i ako želim odjaviti punumoć odvjetniku i prijeći drugome odvjetniku, koja je procedura? 

LP. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete tražiti od odvjetnika da Vam pokaže rješenja i dopise od osiguratelja, a možete i otići osobno izvršiti uvid u spis na sud ako mu ne vjerujete. Što se tiče otkaza punomoći, jednostavno odete odvjetniku, kažete mu da mu otkazujete punomoć i uzmete svoje spise i odnesete ih drugome, nema nikakve posebne ili zadane procedure. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neke stvari su išle na sud dok druge nisu a kod prve vrste isplate kao i kod druge on mi daje novce bez ikakvog rješenja a meni je neugodno tražiti specifikaciju, znamo se dugo, ali kod zadnje isplate mi se ćini za oko dvadesetak tisuća kuna manje isplaćeno i on na to ne bi podnio žalbu. Znači ne treba ništa pisano radi odjave punomoći. 

Hvala lijepa. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 15 sati , spzg1234 je napisao:

...Znači ne treba ništa pisano radi odjave punomoći....

 

Ne, priopćite mu da mu otkazujete punomoć i o tome izvjestite sud, naravno, ako on to ne učini, a Vi, kasnije, možete potpisati punomoć, naravno ako želite, sa drugim odvjetnikom o čemu taj drugi izvjesti sud, tj. dostavi punomoć sudu....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U međuvremenu i nakon što sam odvjetniku inzistirao da mi zatraži rješenje od osiguratelja ili ću ja otići do njih i zatražiti jer, napomenuo sam, da ću ja osobno angažirati financijskog sudskog vještaka da mi vrši obračun, odvjetnik mi kaže: 'otići ću ja i zatražiti, oni su iznos uplatili na moj žiro račun i tako sam tebi predao, oni obično ne daju specifikaciju ni rješenje jedino ako se ide na sud'! Ima li tu logike? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija