Jump to content

Uporabna Dozvola-Kuca


Vinko12345

Preporučene objave

Postovanje,

Nasljedio sam kucu koja je gradena 1980 godine. Od papira imam gradevinsku dozvolu i projekat te je kuca ucrtana a ne posjeduje uporabnu dozvolu. Nakon izlaska referenta na teren on pronalazi da je sljeme krovista kuce vise 50 cm nego li je u projektu i on odbija dati uporabnu dozvolu.(samo sljeme ne i rubni djelovi krovista)

Mene zanima koliki je prag odstupanja i tolerancije na takve izgradene objekte? Jer u mome slucaju visina sljemena je 8 metara i to odstupanje u visinu je mannje od 10%

Koje su moje mogucnosti za ishodjenje uporabne dozvole?

Zahvaljujem na Vasim odgovorima I Vasaoj pomoci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Dopuštena odstupanja u građenju

Članak 19. (NN 20/17)

Prilikom građenja građevine dopušteno je odstupanje u odnosu na glavni projekt sukladno pravilima struke ako se time ne utječe na ispunjavanje temeljnih zahtjeva za građevinu i ne mijenja usklađenost građevine s utvrđenim lokacijskim uvjetima.

Mada ni sam neznam što ovo konretno znači zadnjim izmjenama Zakona "pravila struke". Prije ovoga dozvoljena odstupanja su bila 3% do 30cm.

Još probajte preisipitati način mjerenja (od najniže točke terena) odnosno kako je to prikazano u projektu, jer tih pola metra sljemena jest apsurd ako uzmemo obzir da se visina sljemena može regulirati ako se mijenja kut krovišta. E sad druga stvar ako vi imate pola metra nadozida? 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema nista nadzida jer rubni kajevi krovista (lijevi i desni) su na visini kao sto je u projektu. Prema ovome izlazi da je mastor koji je izvodio radove na krovistu zeznuo nagib krovista pa je sljema izaslo vise. Da U pravu ste sto se tice tih mjerenja... moram to malo jos detaljnije sve izmjerit jer mislim da cu navozit 30/40 cm zemlje te kad naraste trava ponovno zatraziti uporabnu.

Odgovor sluzbenika je bio onaj njima najednostavniji...cekati dok ce opet biti legalizacija pa legalizirati... a s time se ne slazem jer po tome bi znacilo da prihvacam da cijela kuca nije legalna. Znaci opet placati razne dazbine iako su moji to sve platili davnih osamdesetih...

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija