Jump to content

Promjena radnog mjesta


Golubica MunjA

Preporučene objave

Pozdrav, radila sam 7 godina u firmi kao prodavač u trgovini, ugovor za stalno imam. Posao je krenuo lose i šef je zatvorio trgovinu gdje sam radila i otvorio pokretnu trgovinu. Pitao me hoću li radit,tj.vozit...rekla sam da cu probat. 

Novi ugovor nisam dobila... Naime,radim to već 3 mj.,ne želim to vise radit,niti za tu plaću,minimalac.

Mogu li dati izvanredan otkaz zbog toga sto radim posao za koji nemam valjani ugovor? Imam li tada kakva prava...hzz,otpremnina? 

Hvala na odgovoru! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osporavaju sve živo, eto meni je poznat slučaj gdje je čovjek bio izvrijeđan od strane poslodavca do granice fizičkog sukoba, i samo njegovom prisebnošću do toga nije došlo, nakon čega je dao izv otkaz, a na što su mu na HZZ-u pilili da zašto nije prvo tražio sudsku zaštitu, koja je, uzgred rečeno, bila posve nepotrebna i irelevantna budući on više nikako nije htio raditi tamo niti je potraživao išta na ime naknade štete. I odbili su ga, a u upravni spor nije htio ići (ionako bi trajao najmanje 2-3 godine).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam ih nedavno zvala za situaciju izvanrednog otkaza zbog neisplate tri uzastopne plaće... Morate imati dokaz da Vam plaće nisu isplaćene (obračun neisplaćene plaće vrijedi, koliko saznajem), poslodavac Vas mora odjaviti s mirovinskog sa šifrom izvanrednog otkaza od strane radnika, i tada priznaju pravo na naknadu, ako propustite koji korak, ne. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija