Jump to content

Tuzba u ime mrtve osobe


Tinkerb

Preporučene objave

Izvinjavam se ako je ovo u krivom forumu. Dobila sam parnicu na opcinskom sudu u moju korist. Protiv mene su se borile dvije tuziteljice (A i B), svaka trazeci sumu novca za sebe. One su cerka i majka. Tuziteljica B je umrla 3 dana prije presude opcinskog suda. Tuziteljica A nije obavjestila opcinski sud o smrti tuziteljice B. Tuziteljia A je podnjela zalbu na zupanijski sud trazeci svotu za sebe i za umrlu tuziteljicu B. Moj odvjetnik kaze da nema veze sto zupanijski sud nije obavijesten o smrti tuziteljice B i da tuziteljica A ima pravo zahtjevati koje god hoce sume u svoje ime i u ime umrle tuziteljice B. Po njegovim rjecima, tuziteljica A je nasljedila pravo od umrle tuziteljice traziti novac i za nju. Da li je ovo istina? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije sasvim, iako se svodi na isto. Kad stranka u tijeku postupka umre, sud treba napraviti prekid postupka i pozvati nasljednike da preuzmu parnicu. Nasljednici to mogu učiniti po provođenju ostavinske rasprave i donošenju rješenja o nasljeđivanju, jer se njime utvrđuje tko je nasljednik i što je ostavina. Nakon toga, nasljednik stupa u pravni položaj ostavitelja u parnici. Tužiteljici je u cilju da se postupak što prije okonča pa nije dojavljivala sudu da druge tužiteljice više nema, jer bi prekid postupka i čekanje ostavinske rasprave sve prolongirao.

No tražbina (dugovanje) je imovina kao i svaka druga, i nasljeđuje se kao i svaka druga, po mom mišljenju, pa se s te osnove po mom mišljenju, svodi na isto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija