Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Tinkerb

Tuzba u ime mrtve osobe

Preporučene objave

Izvinjavam se ako je ovo u krivom forumu. Dobila sam parnicu na opcinskom sudu u moju korist. Protiv mene su se borile dvije tuziteljice (A i B), svaka trazeci sumu novca za sebe. One su cerka i majka. Tuziteljica B je umrla 3 dana prije presude opcinskog suda. Tuziteljica A nije obavjestila opcinski sud o smrti tuziteljice B. Tuziteljia A je podnjela zalbu na zupanijski sud trazeci svotu za sebe i za umrlu tuziteljicu B. Moj odvjetnik kaze da nema veze sto zupanijski sud nije obavijesten o smrti tuziteljice B i da tuziteljica A ima pravo zahtjevati koje god hoce sume u svoje ime i u ime umrle tuziteljice B. Po njegovim rjecima, tuziteljica A je nasljedila pravo od umrle tuziteljice traziti novac i za nju. Da li je ovo istina? Hvala.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nije sasvim, iako se svodi na isto. Kad stranka u tijeku postupka umre, sud treba napraviti prekid postupka i pozvati nasljednike da preuzmu parnicu. Nasljednici to mogu učiniti po provođenju ostavinske rasprave i donošenju rješenja o nasljeđivanju, jer se njime utvrđuje tko je nasljednik i što je ostavina. Nakon toga, nasljednik stupa u pravni položaj ostavitelja u parnici. Tužiteljici je u cilju da se postupak što prije okonča pa nije dojavljivala sudu da druge tužiteljice više nema, jer bi prekid postupka i čekanje ostavinske rasprave sve prolongirao.

No tražbina (dugovanje) je imovina kao i svaka druga, i nasljeđuje se kao i svaka druga, po mom mišljenju, pa se s te osnove po mom mišljenju, svodi na isto.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×