Jump to content
Tinkerb

Tuzba u ime mrtve osobe

Preporučene objave

Izvinjavam se ako je ovo u krivom forumu. Dobila sam parnicu na opcinskom sudu u moju korist. Protiv mene su se borile dvije tuziteljice (A i B), svaka trazeci sumu novca za sebe. One su cerka i majka. Tuziteljica B je umrla 3 dana prije presude opcinskog suda. Tuziteljica A nije obavjestila opcinski sud o smrti tuziteljice B. Tuziteljia A je podnjela zalbu na zupanijski sud trazeci svotu za sebe i za umrlu tuziteljicu B. Moj odvjetnik kaze da nema veze sto zupanijski sud nije obavijesten o smrti tuziteljice B i da tuziteljica A ima pravo zahtjevati koje god hoce sume u svoje ime i u ime umrle tuziteljice B. Po njegovim rjecima, tuziteljica A je nasljedila pravo od umrle tuziteljice traziti novac i za nju. Da li je ovo istina? Hvala.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nije sasvim, iako se svodi na isto. Kad stranka u tijeku postupka umre, sud treba napraviti prekid postupka i pozvati nasljednike da preuzmu parnicu. Nasljednici to mogu učiniti po provođenju ostavinske rasprave i donošenju rješenja o nasljeđivanju, jer se njime utvrđuje tko je nasljednik i što je ostavina. Nakon toga, nasljednik stupa u pravni položaj ostavitelja u parnici. Tužiteljici je u cilju da se postupak što prije okonča pa nije dojavljivala sudu da druge tužiteljice više nema, jer bi prekid postupka i čekanje ostavinske rasprave sve prolongirao.

No tražbina (dugovanje) je imovina kao i svaka druga, i nasljeđuje se kao i svaka druga, po mom mišljenju, pa se s te osnove po mom mišljenju, svodi na isto.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×