Jump to content

Spor oko nasljedjivanja 5 stanova, nelegalno iznajmljivanje


Tinat

Preporučene objave

Nakon smrti oca usla sam sa majkom i sestrom u spor oko nasljedjivanja 4 stana( 3 u Splitu, 1 u zagrebu) i apartmana na Solti. 2 nekretnine su nasljedstvo oca a 3 su stecene u braku. Ja zivim u 1 stanu.doticne u 2.u 1 je jos jedan clan nase ibitelji a 2 su prazna. Stan u zagrebu koji je bio prazan i sastavni dio ostavinske mase (a glasi na majcino ime, premda stecen u braku i kupljen za moje studiranje u zagrebu te sam jedina koja je u njemu zivjela) doticne su pocele uznajmljivat na svoju ruku bez dogovora sa mnom ni ne kazavsi da iznajmljuju i bez namjere da dijele prihode sa mnom. Isto su ucinile i sa Soltom koja je bila na ocevo ime. Sto mogu ucinit kako bi se zastitila i sprijecila ovakvo barbarsko gramzivo iznajmljivsnje dok traje spor oko imovine? 

Lp, Tinat

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Trenutno ovo nije suvlasništvo, već zajednička imovina, pa se primjenjuju odredbe čl. 57.-65. ZV-a, imate pravo sudjelovati u izvršavanju zajedničkog vlasništva i koristima od njega, i solidarno snositi troškove od zajedničkog vlasništva.

Ako ste u sporu oko nasljedstva, vjerojatno imate odvjetnika, što Vam on kaže?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija