Jump to content

Uvjetna osuda - žalba


ante789

Preporučene objave

Poštovani,

molim Vas za savjet. Radi se o uvjetnoj osudi za kazneno djelo teške krađe u pokušaju i kazneno djelo krađe, počinjeno prije dvije godine. Presuda je dakle uvjetna (8 mjeseci zatvora s rokom kušnje dvije godine). Može li se uložiti žalba da se uvjetna kazna smanji ili ukine na temelju činjenice da je od počinjenja kaznenih djela do presude prošlo dvije godine i nije se ponovilo drugo kazneno djelo, te da sam u to vrijeme bio mlađi punoljetnik i iskreno se kajem zbog počinjenog? Ima li smisla pisati žalbu ili je već sama uvjetna kazna "poklon"? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je li ovakva sankcija poklon ili ne, zavisi o svim okolnostima slučaja. U pravilu, za prvo kazneno djelo, uz priznanje, kajanje i dosadašnju neosuđivanost (u vašem slučaju i mlađu životnu dob), uvjetna osuda je prvi izbor glede sankcije.

Ako je ovo presuda za oba djela (dakle, krađu plus pokušaj teške krađe u stjecaju), onda je sankcija primjerena i realna te je, po meni, šansa da prođete bolje, teoretska. Činjenica dobi (mlađe punoljetnosti) je već vrednovana, kao i kajanje, kojeg ste vjerujem, već izrazili kroz postupak, dok je činjenica nepočinjenja novog djela tijekom postupka, a s aspekta odluke o vrsti sankcije - irelevantna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija