Jump to content

Rotor prednost


Max disel

Preporučene objave

Ovako dns situacija koja me buni. Vozim preko onog velikog rotora preko kojeg se treba proc ako želite u centar iz savskog Gaja . E sada radi se o tome da sam ja bio u krajnjoj desnoj traci i vozio tako , a dolazi je auto iz ne znam koje trake lijeve ili srednje nisam siguran, ugl izlazio je iz rotora, a ja sam bio u poziciji da mu bas nisam mogao stat te sam ja proso, po desnoj traci on je izašao. Sada me brine posto su kamere na tom rotoru jel moze doci kakva kazna za oduzimanje prednosti? Iako sam ja bio u takvom položaju da nisam uspio navrijeme viditi auto posto je bio u mrtvom kutu.on je cekao da ja prođem i prosao. Ili su kamere na rotoru namijenjene samo za kontrolu gustoće i koriste se u slučaju ako dođe do prometne da se lakse utvrdi ko je kriv? 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U rotoru prednost ima vozilo koje zadržava kretanje svojom trakom (dakle koje kruži), što će reći da ste u opisanom slučaju vi, kao vozač u desnoj (vanjskoj) traci imali prednost i vozač u lijevoj (unutarnjoj) traci je dobro postupio propuštajući vas. Nema prekršaja.

Za kamere nisam siguran, ali mislim da ne služe za evidenciju prekršaja, no naići će Drot ili Sivko pa me demantirati ili potvrditi.

Inače, mnogo vozača ne zna pravila vožnje u kružnom toku, pa su nesreće vrlo česte, pogotovo tamo gdje imate više od 2 trake.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija