Jump to content
kbszeljko

Dugovi,ovrhe i sva drugo moguća dugovanja poslije smrti

Preporučene objave

Poštovani,

Imam 70 godina, ovršenu mirovinu i još dosta drugih dugova, kao prometnih kazni,kazni sudaca za prekršaje po bilo kojem osnovu i da dalje ne nabrajam.

Da bi skinuo bilo kakvu obavezu nekome iza mene, od djece, bivše supruge,majke i bilo koga moga bližnjega, svoje tijelo sam dao-donirao  Medicinskome fakultetu na učenje studentima, kada me busu sjeckali i secirali.

Zanima me, da li u trenutku, odnosno nakon smrti može bilo tko kome dugujem sa zakonskim uspjehom utjerati taj dug od mojih zakonskih nasljednika koje ja imam, ali nemam sa njima nikakve veze niti obaveza i ne prihvaćam nikakvu njihovu pomoć u ničemu, a to je i dokaz predaje moga tijela Medicinskom Fakultetu i njihova obaveza da moje ostatke nakon smrti spreme po svojoj dužnosti ili nekoga drugoga ako bi se pojavio tko bi eventualno želio te ostatke zbrinuti, kada na Medicinskom fakultetu bude sve gotovo, a koliko znam to je period od cca 3 godine. Upozoravam da nemam bar za sada u svojemu vlasništvu nikakve imovine ni financijske ni bilo kakve druge, osim tu ovršenu mirovinu koju primam svaki mjesec jednom i dugove, koje najvjerojatnije, odnosno sigurno neću uspjeti vratiti za svoga života, da mi upravo uzmu cijelu mirovinu svaki mjesec i mene drže gladnim.

 

Željko

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 1 sat, drot13 je napisao:

Donacija tijela nema veze s dugovima. Ako nitko ne nasljeđuje ništa od tebe, ne nasljeđuje i dugove. Briga za tijelo nakon smrti nije nasljedstvo.

 

Ma, svaka čast na tako brzome odgovoru. Ja častim gdje god želite i kada želite, samo mi javite di da dođem da Vas počastim.

Ja nemam ništa svoje osim te ovršene mirovine i jedino što se može desiti da umrem  pred kraj mjeseca pa da ostane nešto malo manje od 2.000kn za podignuti, ali to nitko neće željeti preuzeti, upravo radi mojih dugova, a to mi je bilo nešto najvažnije što sam želio znati.

Naime, bivša mi supruga sa kojom sam ostao u dobrim odnosima mi stalno prigovara da te moje dugove bude sve netko morao platiti, a ja tvrdim da nema tko šta plaćati, kada nema što ni nasljediti osim mojih ostataka u pepelu,a to možda odnesu na grob majke i bake koja će vjerovatno do tada već i umrijeti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Dugovi se nasljeđuju u istom iznosu kao što vrijedi naslijeđena imovina. Ako nitko ne nasljeđuje nikakvu imovinu, ne nasljeđuje niti dugove. Nemaš nikakve brige.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, kbszeljko je napisao:

 

Zanima me, da li u trenutku, odnosno nakon smrti može bilo tko kome dugujem sa zakonskim uspjehom utjerati taj dug od mojih zakonskih nasljednika koje ja imam, 

 

Željko

ako nemaš imovine nemaš ni nasljednika. nemaju šta nalijediti.

ako bi i naslijedili  neki mali iznos mirovine mogu se odreći nasljedstva pa nisu nasljednici.

nasljednici odgovaraju za dugove ostavitelja do vrijednosti naslijeđene imovine.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×