Jump to content

Napad psa na psa


capella

Preporučene objave

Poštovanje,

Slučaj ide ovako. Pas je u mom vlasništvu, ja sam odsutna (sezona), ostavljen je majci na čuvanje. Tu dolazi moj stric koji bez našeg znanja uzima mog psa iz ograđenog boksa i pušta ga bez nadzora, pri čemu pas izleti na cestu i napadne drugog psa koji je bio s vlasnikom na uzici. Pas ima teške ozljede, ali je živ. Da skratim ono što je između nebitno, kažem da bi bilo u redu da ode kod čovjeka i provjeri situaciju, vidi što je sa psom, on odbija otići pa odu moja majka i brat. Tamo im supruga vlasnika psa kaže da je pas živ, ali teže ozlijeđen i da je vlasnik kako je trčao kući sa psom pao i otišao na hitnu i pri čemu govori mojoj majci da mu je to već drugi napad na čovjeka, što naravno nije istina. Nakon toga ja zovem čovjeka i ispričam mu se i kažem mu da ću pokriti sve troškove liječenja, priznajem krivnju iako nisam bila niti prisutna, na što mi je odgovoreno da idemo na sud i da se on sad vratio s hitne gdje je morao šivati usnicu - dva šava. Policija je bila, platiti smo kaznu na licu mjesta, stric je priznao krivnju, oni su rekli što se njih tiče da je to rješeno, sad oni ako hoće podižu privatnu tužbu.

Ono što mene zanima je što slijedi, tj. da li me mogu tužiti za napad psa na čovjeka što bi bila laž jer je psu plaćena dresura, dreser može potvrditi neagresivnost na ljude, s obzirom da između ostalog pas ima 40kg, a čovjek 2 šava na usnici? Druga stvar, za što može tužiti s obzirom na ono što se desilo i da li prijava ide na mene kao vlasnika psa ili na osobu koja je potvrdila da je odgovorna za ono što se desilo? Isto tako postoji osoba koja je spremna lažno svjedočiti o agresivnosti psa samo zato što mu pas otpočetka smeta, a da je laž imam dokaz sliku njegove kćeri zagrljene s mojim psom, što se nadam da bi moglo poslužiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugrubo, svatko može tužiti bilo koga za bilo što.

U ovom slučaju, može tužiti strica koji je držao psa bez nadzora (dobre šanse za tužbu), ali i tebe kao vlasnicu za držanje agresivnog psa (lošije šanse za tužbu). Sad, na što će se čovjek odlučiti, zna samo on, ali činjenica je da mu je tvoj pas teško ozlijedio psa, a vjerojatno je i njega žestoko uplašio... To što nije agresivan prema ljudima, nego psima, malo znači onima koji s tim psima šetaju...

O kojoj pasmini je riječ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Riječ je o mješancu, i po veterinarskoj knjižici i po policijskom izvješću, a ono što je negativno i čega sam svjesna je što izgleda kao mješanac iz pasmina tipa bull, tu vjerujem da bez obzira kako izgleda i što je i što nije da isto može ići nekoliko tužbi, svjesna sam i prihvaćam krivicu.

Mada me zanima da li ide drugačija procedura ako se tuži da je to bio napad na psa ili ako se tuži kao napad izravno na čovjeka jer poznavajući osobu osobno vrlo je lako moguće da će se ići na opciju napada na čovjeka iako nije bilo tako. Ako su posljedice iste, opet prihvaćam, ali ako će me tužiti da je napao njega i tu može biti većih posljedica, to ne prihvaćam jer nije istina.

Samo da naglasim, svjesna sam što se dogodilo i svog udijela krivnje u svemu tome, iz tog razloga sam se odmah i ponudila pokriti sve troškove liječenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija