Jump to content

Alimentacija i djecji doplatak iz inozemstva


an2004

Preporučene objave

Pozdrav,

Bivsi muz ima po rjesenju određen iznos alimentacije, medjutim stalno kasni, uplati manje iznose ili preskoci mjesec. Zivi u Njemačkoj i ima uredna primanja. Na czss su me uputili na ministarstvo za demografiju...nitko se ne javlja na tel a do Zagreba ne mogu. Isto tako za djecji doplatak u Njemačkoj koji ja mogu poslati ne zeli potpisati niti dati izjavu od svog poslodavca. Kako bi to bilo najbrže rjesiti i od kud poceti? I da li imam pravo na besplatnu pravnu pomoć makar sam zaposlena ali na minimalac?

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ministarstvo obitelji posreduje kod prekogranične naplate alimentacije, oni stupaju u kontakt s tijelima strane države da se izvrši ovrha primanja u stranoj državi. Kad sam se ja raspitivala o tome, trebalo je prevesti sve dokumente i presude na strani jezik po sudskom tumaču, što je skupo, ali mislim da imate pravo na besplatnu pravnu pomoć ako nemate druge imovine, no o tome se morate raspitati u uredu državne uprave u Vašoj županiji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija