Jump to content

Koji ugovor tražiti ako se ide brz prijave


Max disel

Preporučene objave

Bio dns na jednom razgovoru i nešto smo pričali i poslodavac je rekao da mozemo bez prijave, pa tek na mj dana da vidim kak bi isao posao jel to je to ili nije . Da nebi poslje bilo zasto ste tu radili 2 dana tu 3 dana tu mj dana sto nevalja s vama gospodine i kako ds ja znam da nećete otic nakon 2 dana? Pa me interesira jel ima neki ugovor koji bi mogao potpisat a da radim, a da sam siguran da će me isplatit. Da nebi radio besplatno ? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

Naravno da nemate nikakvu garanciju, rad bez prijave je rad na crno i kao takav protuzakonit, ne vidim zašto bi netko potpisivao dokument kojim potvrđuje da je radio nešto protuzakonito?

Poštovana niste razumjeli moje pitanje. Mislio sam neki ugovor o djelu ili tako neki dal da tražim za potpis? Da se osiguram da će me platit u slučaju ds me ne ispalti, a ja mu radio da imam neki dokaz da sam radio i da ga mogu tuzit i da nebi bilo poslje kao gospodine vi ste radili na crno vas problem ne mozemo pomoc sami ste krivi.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor o djelu načelno ne služi za tu namjenu, jer ako je nešto radni odnos, onda se za to sklapa ugovor o radu, a ne nešto drugo. Također, ako sklapate ugovor o djelu, na isti također poslodavac mora obračunati i uplatiti doprinose, pa poslodavcu i Vama dođe na isto. Nema milijun alternativa kod radnih odnosa, pa možemo kako hoćemo, država ima značajan interes u radnim odnosima (uplata poreza i doprinosa) pa su isti visokoregulirani i vrlo kontrolirani. Dakle, ovo je slučaj u kojem ne možete istovremeno pošteno i nepošteno. Ako ćete pošteno, onda uživate zaštitu. Ako ćete nepošteno, onda je ne uživate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija