Jump to content

Mirovina i rad


Neno123456

Preporučene objave

Poštovani! U invalidskoj sam mirovini zbog djelomičnog gubitka rs.Da li mogu radit kod novog poslodavca na radno vrijeme vise od 4 sata ,tj da li mogu radit na puno radno vrijeme .Sadasnja mirovina mi je smanjena zbog radnog odnosa na 4 sata za otprilike 1000 kn ,pa sadasnjim ugovorom na 4 sata samo radnog vremena nemogu ostvarit mnogo vecu placu od ovog umanjenja ..hvala i lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za profesionalnu nema ogranicenja na 4 sata rada.

"Kod zaposlenja ili obavljanja djelatnosti korisniku invalidske mirovine zbog profesionalne nesposobnosti za rad, ne obustavlja se isplata mirovine, ali mu se za vrijeme zaposlenja ta invalidska mirovina (koja je priznata zbog smanjene radne sposobnosti) ponovno određuje u novoj visini (50% od invalidske mirovine zbog opće nesposobnosti za rad), pripadajućoj za zaposlene korisnike te mirovine. Znači, ako se korisnik invalidske mirovine ostvarene zbog profesionalne nesposobnosti za rad zaposli ili ostane u radnom odnosu, činjenica zaposlenja djeluje samo na visinu mirovine, a ne na obustavu isplate mirovine."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija