Jump to content

problemi sa susjedom u zgradi


daki1978

Preporučene objave

Poštovani,

Molim savjet, prije otprilike dva mjeseca kupili smo stan u zgradi.

Kako je zgrada stara pri preuređenju kupaonice prvo smo primijetili da curi jedna od vertikala od vode koja je o trošku zgrade i zamijenjena.

Ali sada se pojavio novi problem nakon sanacije vertikale shvatili smo da nije samo ona bila problem nego da je i susjedu iznad nas ventil od vode loš i curi nama po zidu od kupaonice.

On odbija sanirati oštećenje jer je prije otprilike 2 godine obnovio cijelu kupaonicu ali nije mijenjao instalaciju koja je u lošem stanju u cijeloj zgradi jer je ista dosta stara, već uvjetuje da se to riješi preko zajedničke pričuve ili da mi to platimo.

Stan smo kupili i zadužili se kreditno s namjerom da ga uredimo i iznajmljujemo kao dodatni prihod u našem kućanstvu te pod stare dane da ja i supruga odemo živjeti u njega.

Situacija je takva sad već više od mjesec dana i mi ne možemo završiti radove u stanu i početi s iznajmljivanjem.

Inače naknadno sam saznao da je i u stanu koji je iza moje kupaonice gospođi koja tamo živi cijeli zid vlažan i sve elektro instalacije koje su na tom zidu su morali isključiti jer su još stalno iskakali osigurači od vlage.

Znači problem nije od jučer i očigledno je dugotrajan trenutno mislim da stanar iznad mene ugrožava sigurnost i navedene susjede i cijele zgrade jer zid od vlage može propasti i zgrada se može i urušiti.

Hvala unaprijed

 

 

  

 

 

 

    

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Etažirana zgrada ili? Naime, ako se radi o vlasništvu posebnih dijelova nekretnine (etažnom vlasništvu) Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima propisuje dužnosti vlasnicima tih posebnih dijelova u čl.80.

Ukoliko se radi o suvlasništvu i idealnom dijelu vrijede pravila o vlasnikovim pravima i općim ograničenjima iz čl.30 i 31.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija