Jump to content
daki1978

problemi sa susjedom u zgradi

Preporučene objave

Poštovani,

Molim savjet, prije otprilike dva mjeseca kupili smo stan u zgradi.

Kako je zgrada stara pri preuređenju kupaonice prvo smo primijetili da curi jedna od vertikala od vode koja je o trošku zgrade i zamijenjena.

Ali sada se pojavio novi problem nakon sanacije vertikale shvatili smo da nije samo ona bila problem nego da je i susjedu iznad nas ventil od vode loš i curi nama po zidu od kupaonice.

On odbija sanirati oštećenje jer je prije otprilike 2 godine obnovio cijelu kupaonicu ali nije mijenjao instalaciju koja je u lošem stanju u cijeloj zgradi jer je ista dosta stara, već uvjetuje da se to riješi preko zajedničke pričuve ili da mi to platimo.

Stan smo kupili i zadužili se kreditno s namjerom da ga uredimo i iznajmljujemo kao dodatni prihod u našem kućanstvu te pod stare dane da ja i supruga odemo živjeti u njega.

Situacija je takva sad već više od mjesec dana i mi ne možemo završiti radove u stanu i početi s iznajmljivanjem.

Inače naknadno sam saznao da je i u stanu koji je iza moje kupaonice gospođi koja tamo živi cijeli zid vlažan i sve elektro instalacije koje su na tom zidu su morali isključiti jer su još stalno iskakali osigurači od vlage.

Znači problem nije od jučer i očigledno je dugotrajan trenutno mislim da stanar iznad mene ugrožava sigurnost i navedene susjede i cijele zgrade jer zid od vlage može propasti i zgrada se može i urušiti.

Hvala unaprijed

 

 

  

 

 

 

    

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Etažirana zgrada ili? Naime, ako se radi o vlasništvu posebnih dijelova nekretnine (etažnom vlasništvu) Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima propisuje dužnosti vlasnicima tih posebnih dijelova u čl.80.

Ukoliko se radi o suvlasništvu i idealnom dijelu vrijede pravila o vlasnikovim pravima i općim ograničenjima iz čl.30 i 31.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×