Jump to content
m.arko

Ponavljanje prekršaja - alkohol + prometna

Preporučene objave

Pozdrav,

bio sam jako jako glup pa mi trebaju informacije što očekivati.

Prije 2 mjeseca sam izazvao prometnu nesreću sa 0,66 promila (kada se oduzme 0,10). U prometnoj nesreći nitko nije ozlijeđen. Do dana današnjeg nisam dobio kaznu. Prethodno nikada nisam kažnjavan za alkohol ili prometnu. (3-4 manje kazne za krivo parkiranje itd.).

Sinoć su me ponovno zaustavili i napuhao sam 1,13 promila (oduzeto 0,10), te nisam dobio također ništa osim zapisnika.

1. Kakvu kaznu mogu očekivati  za prometnu i 0,66
2. Kakvu kaznu mogu očekivati za 1,13

3. Da li ima IKAKVE šanse da sačuvam vozačku, te za koliko vremena mogu očekivati da mi te kazne stignu?

Hvala vam unaprijed.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

1. - 2000 kn.

2. - 3000 kn.

Za jedno i drugo ide nešto bodova i propisana je zabrana upravljanja (1 mjesec i 6 mjeseci).

3. Jako teško. Prvi put možda i prođeš bez zabrane, ali drugi put teško bez barem mjesec dana... Normalno je da se čeka i više mjeseci, tako da je teško predvidjeti - nekih 2-3 mjeseca za prekršajni nalog, pa napišeš prigovor, pa ide na sud, pa još toliko dok te ne pozovu (ali može i brže i duže, nema pravila). 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

dobio prvu kaznu:

2500 (1000 alkohol+1000+prometna+500 neprilagođena brzina) kn + 100 kn troškova + 1mj bez vozačke. = 2/3= 1.666kn + 100kn

Zanima me nekoliko informacija:

1. Da li ima smisla da se žalim jer još čekam ovu drugu kaznu za 1.13 (je li moguće da sudac kaže:hm, jednom smo mu umanjili sa mjesec dana na nula, drugi put nećemo)?

2. Ako se ne žalim, kada mogu očekivati rješenje o oduzimanju vozačke?

3. Ako se žalim, da li se kazna može povećati, tj. da li mi ostaje ovih 2/3? (za 2/3 pretpostavljam da uvijek mogu)Ž

Puno hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

1. Uz priznanje, kajanje i olakotne okolnosti (mala primanja, nekažnjavanost i sl.), uvijek ide umanjenje kazne, pa se najčešće isplati. U najgorem slučaju ostane ista (a ponekad i ista, jer umanje kaznu, a odrede dodatni paušal troškova), ali kako se radi o zabrani upravljanja, mislim da se isplati probati (dok jedan od postupaka ne završi, nekažnjavan si i drugi postupak ne trebaš spominjati).

2. Nemoguće je precizno reći. Teško da će doći za manje od dva mjeseca, a može i za više od godine dana. Ovisi o gužvi na sudu, ali i kasnije na policiji kod provođenja mjere, pa onda još dok ti pošalju...

3. I na konačnu presudu ćeš imati pravo plaćanja 2/3, a u slučaju prigovora samo na visinu sankcije/mjere (znači, priznanje prekršaja) ne može ti povećati kaznu/mjeru.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pozdrav, imam pitanje u vezi ponavljanja prekrsaja. Naime prekjucer su me zaustavili i napuhala sam 1.14 promila.. e sad s obzirom da mi je ovo vec treci put isti prekrsaj napisali su mi kaznu 3000kn i oduzeli vozacku na 9 mjeseci. Prosla dva puta pisala sam zalbu sudu koju su mi prihvatili i umanjili kaznu tj zadnju su mi raspodijelili da placam na rate po 400kn. Jos mi je ostala jedna rata za otplatim i kasnim s placanjem jer sam nezaposlena i nemam novaca. E sad s obzirom da nemam novaca ni da platim ovih 2/3 kazne. Be znam sto da radim. Dal da opet pisem zalbu sudu. I koliki mi je rok za platit ako prodje ovih 8 dana a ne platim? Hvala unaprijed. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako nemaš novca za odmah platiti, piši žalbu. Ako priznaješ prekršaj i kaješ se (prigovor samo na visinu sankcije), kazna ne može biti veća, mogu ti ju samo smanjiti, tako da ništa ne možeš izgubiti. Ionako ćeš opet imati pravo plaćanja 2/3 konačne kazne po presudi.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×