Jump to content

80 godisnji penzioner a ne dr Doktor je u nasem drustvu uvijek doktor pa makar i sa 190 g


anonimno

Preporučene objave

Split: policija zataškala

da je ugledni psihijatar volvom

ozlijedio djevojku i mladića

TEŠKE OZLJEDE Unatoč tomu da su u prometnoj nesreći 28. listopada pješaci zadobili teške tjelesne ozljede - mladić prijelom desne potkoljenice, a djevojka lisne kosti - splitska policija je informaciju sakrila od javnosti

piše Žaklina JURIĆ

Poznati splitski psihijatar prof. dr. Borben Uglešić (80) krajem listopada je imao prometnu nesreću u kojoj je na kolniku oborio 19-godišnjeg mladića i njegovu dvije godine mlađu djevojku.

Oboje su zadobili teške tjelesne ozljede - mladić prijelom desne potkoljenice, zbog čega je zadržan na Odjelu traumatologije Kliničke bolnice Split, a djevojka je slomila lisnu kost. Unatoč svemu, informaciju o nesreći splitska je policija sakrila od novinara i javnosti.

No vijest je ipak procurila... Događaj se zbio u Splitu, 28. listopada oko 19 sati, na križanju Mažuranićeva šetališta i Ulice slobode.

 

POTRESEN SAM Osobno nisam intervenirao u policiji da se informacija prikrije. Nesreća me je dosta potresla. Odmah sam otišao u bolnicu provjeriti što je s mladićem i djevojkom. Sve je, hvala Bogu, završilo dobro, kaže prof. dr. Uglešić

 

Liječnik se nalazio za volanom svoga volva vozeći Kvaternikovom ulicom. U trenutku kada se htio uključiti u promet na Mažuranićevu šetalištu prednjim je dijelom zahvatio dvoje pješaka.

— Nesreća me je dosta potresla, no ozlijeđeni mladić je sada dobro. Izišao je iz bolnice. Odmah nakon nesreće sam otišao u bolnicu provjeriti što je s njim i djevojkom. Sve je, hvala Bogu, završilo dobro - priča dr. Uglešić, tvrdeći kako osobno nije intervenirao u policiji da se informacija o nesreći prikrije.

Ono što se dogodilo profesoru Uglešiću moglo se dogoditi svakom vozaču, tu ništa nije sporno, međutim, splitska policija, suprotno zakonu, očito nema ista mjerila prema svim građanima.

 

 

Vozačka do 2007.

 

Kako saznajemo, 80-godišnjem psihijatru vozačka dozvola traje do 2007. godine, kada će morati ponovno po mišljenje liječnika o sposobnosti upravljanja automobilom. Takve provjere se moraju obavljati svake tri godine, a prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama dopušteno je voziti automobil do 85. godine života.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

što je pametnjakoviću, muči te činjenica što će on biti gospodin doktor i psihijatar i kad bude pokojni....

vidiš, to ti je razlika između onih koji su postigli nešto u životu i završili fakultete...oni su ti zauvijek doktori, inženjeri, pravnici, sveučilišni profesori...te titule imaju i u mirovini...

a pkv i nkv radnici imaju svoje "titule" samo dok rade...a nakon toga su tek penzioneri vulgaris...svidjelo se to tebi ili ne :-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma, ne daju mira ni umirovljenim ljudima..

kakve veze ima što je on bio nekada..?

bitno da se to u naslovu istakne i odmah oko toga napravi predstava za čitatelje..

pa taj čovjek je samo jedan od brdo njih s kojima policija dođe u kontakt zbog prometa svaki dan..i što bi trebalo? odmah i policija da to dojavljuje kao "jako važan slučaj"? pa, po čemu je ta prometna značajnija nego neka druga? samo zato što je čovjek nekada bio ugledan i cijenjen psihijatar? zaboga, sada valjda ima pravo da mirno uživa svoju starost..ali, ne..idemo ga malo razvlačiti po novinama..

 

ma..mučno mi je i od novina i novinara..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nisam se tila mišat,ali...

Ne poznajem osobno doktora, ali je jedna činjenica: jedan je od najboljih psihijatara vještaka i suci ga vole imati u svojim predmetima jer uvjek da precizan i točan nalaz, koliko to uopće u psihijatrijskom davanju nalaza i vještva može biti. Prema tome, on i sada bez premca odrađuje svoj posao sa 80 godina, a zašto i nebi kad može?!

Bolje i on sa 80 nago neki sa 40 kad ne znaju posal.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija