Jump to content

Naknada za uređenje voda


gricko82

Preporučene objave

posjedujem nekretninu u koju sam nedavno uselio ,a koju sam naslijedio prije 10 godina, od tada, pokojnog strica.Budući da je pokojni stric bio invalid,bio je oslobođen plaćanja naknade za uređenje vode(dokument našao nedavno).Kako sam naslijedio nekretninu i nisam prebivao njoj(roditeljima slao novce da plate režije),sve račune koji su dolazili sam plaćao,osim slivnih voda...te do dan danas (od 2007 do 2018) nisam dobio nijedan račun slivnih voda.Sad kad sam se uselio i skupio svu dokumentaciju i račune unazad 5 godina, htio bih to riješiti na najbezboliji način.Da li ja trebam to platiti,što zakonski moram platiti i što podliježe zastari (ako uopće i postoji jer nema računa).isprike na dugom tekstu i gnjavaži.pozdrav.
 
....ili najbolje angažirati odvjetnika za to.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naknada za uređenje voda zastarjeva u roku od tri godine, računajući od dana kada je zastara počela teći, u ovom slučaju nakon isteka godine u kojoj je naknada utvđena. Možete otići tamo i kao novi vlasnik tražiti da vam se u obračunu komunalne naknade (uz koju JLS obračunavaju i naknadu za uređenje voda) obračuna i naknada za uređenje voda.

Ukoliko netko potegne pitanje promjene vlasništva prije 10 god (ako je tada preneseno) i mogučnosti naplate retkoaktivno vama zaostalih računa (za što nemaju uporište u zakonu osim u dijelu unazad 5 godina) pozvat ćete se na čl.226 Zakona o obveznim odnosima prema kojem je sve preko tri godine u zastari te da ste eventualno voljni platiti ono što nije u zastari, ali s time da vam takovo rješenje i dostave. Isto tako ćete postupiti u slučaju eventualnog rješenja o ovrsi, prigovorom u zakonskom roku.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Naknada za uređenje voda

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija