Jump to content
Zobla

Nacrt kuce

Preporučene objave

Dobro vece,

 

Imamo nacrte kuce i dozvole, i na nacrtu kuce je ucrtan podrum koji tata nije nikad sagradio ali kuca je istih dimenzija, nema odstupanja. Mi planiramo podizati gore kat, nas sad zanima dali moramo praviti novo projektiranje cijele kuce i placat ponovno vodne i komunalne doprinose za cijelu kucu, zbog toga podruma? Hvala 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kuća je ucrtana i upisna u katastru i zemljišnim knjigama? Spominje li se negdje podrum?

prije 1 sat , Zobla je napisao:

Mi planiramo podizati gore kat, nas sad zanima dali moramo praviti novo projektiranje cijele kuce i placat ponovno vodne i komunalne doprinose za cijelu kucu, zbog toga podruma?

Šo se tiće rekonstrukcije tj. nadogradnje, ne. Čak ispada da je otac uplatio više doprinosa nego što je trebalo jer to za što je plaćen ne postoji. No, da bi vam taj podrum mogao predstavljati problem za predviđenu rekonstrukciju, mogao bi. Naime, vi bi radili rekonstrukciju (nadogradnju) građevine podizanjem kata. Po definiciji rekonstrukcija građevine je izvedba građevinskih i drugih radova na postojećoj građevini kojima se utječe na ispunjavanje temeljnih zahtjeva za tu građevinu ili kojima se mijenja usklađenost te građevine s lokacijskim uvjetima u skladu s kojima je izgrađena (dograđivanje, nadograđivanje..).
Gledajući strogo slovo zakona postojeća građevina je svaka građevina koja je zakonita, što bi vaša bila ako postoji važeća građevinska dozvola ili drugi prijašnji akt koji ju zamjenjuje, na osnovu koje bi tražili građevinsku dozvolu za rekonstrukciju. Tada bi trebali zadovoljiti i odredbe za provođenje propisane prostornim planom (veličina čestice, max. izgrađenost itd) zbog čega navedoh da bi navedeni podrum eventualno mogao predstavljati problem.

Zato bi vam oportuno bilo obratiti se ovl.arhitekt.uredu koji bi uvidom u dokumentaciju i odredbe prost. plana vjerovatno imao nešto točnije za reći.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×