Jump to content

Prekrsajni postupak za vec placenu kaznu


AndrejX

Preporučene objave

Pocetkom lipnja primio od prometne policije (ZG) dopis o pocinjenom prekoracenju prekoracenja brzine u vrijednosti 1000 kn. Posto se radilo o mojem vozilu kojim tada nisam ja upravljao, dostavio sam dopis sretniku koji je bez problema priznao krivnju i dao mi novac.
Kazna je uplacena sljedeci radni dan (1/2) te sam uplatnicu poslao preporuceno na adresu navedenu u formularu. Sebi sam ostavio presliku, sam dopis vise nemam.

Danas mi stize "obavezni prekrsajni nalog" kazna na 1000 kn (2/3 ako platim u roku), dodatna uplatnica na 100 kn za troskove postupka te nije prilozen formular za podatke o vozacu jer sam ja ovaj put okrivljenik.
Broj samog prekrsaja nije naveden na mojoj placenoj uplatnici pa ne mogu provjeriti da li se radi o istom djelu, ali je lokacija ista i po sjecanju se nekako i datumi poklapaju.

S obzirom na detalje da li mogu smatrati kako je to isti orekrsaj (ja okrivljenik, dodatna uplatnica za trosak postupka i samo 2/3 ako platim u roku te izostanak formulara o mogucem drugom vozacu) i da iz nekog razloga nije detektiran kao placen. Zbog bolesti trenutno nisam mobilan, mogu nekoga poslati u Heinzelovu ili je bolje poslati dopis (ovaj put s povratnicom) u kojem cu navesti cinjenice i preslike uplatnica ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija