Jump to content
AndrejX

Prekrsajni postupak za vec placenu kaznu

Preporučene objave

Pocetkom lipnja primio od prometne policije (ZG) dopis o pocinjenom prekoracenju prekoracenja brzine u vrijednosti 1000 kn. Posto se radilo o mojem vozilu kojim tada nisam ja upravljao, dostavio sam dopis sretniku koji je bez problema priznao krivnju i dao mi novac.
Kazna je uplacena sljedeci radni dan (1/2) te sam uplatnicu poslao preporuceno na adresu navedenu u formularu. Sebi sam ostavio presliku, sam dopis vise nemam.

Danas mi stize "obavezni prekrsajni nalog" kazna na 1000 kn (2/3 ako platim u roku), dodatna uplatnica na 100 kn za troskove postupka te nije prilozen formular za podatke o vozacu jer sam ja ovaj put okrivljenik.
Broj samog prekrsaja nije naveden na mojoj placenoj uplatnici pa ne mogu provjeriti da li se radi o istom djelu, ali je lokacija ista i po sjecanju se nekako i datumi poklapaju.

S obzirom na detalje da li mogu smatrati kako je to isti orekrsaj (ja okrivljenik, dodatna uplatnica za trosak postupka i samo 2/3 ako platim u roku te izostanak formulara o mogucem drugom vozacu) i da iz nekog razloga nije detektiran kao placen. Zbog bolesti trenutno nisam mobilan, mogu nekoga poslati u Heinzelovu ili je bolje poslati dopis (ovaj put s povratnicom) u kojem cu navesti cinjenice i preslike uplatnica ?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×