Jump to content

Roditeljski dopust,otkaz kod sadašnjeg poslodavca,pravo na zdravstvenu zaštitu


skatana

Preporučene objave

Poštovani!

Molim Vas tko je upućen da mi malo objasni slijedeću situaciju!

Trenutno sam na roditeljskom dopustu,koje mi završava u srpnju 2019. Pravo sam stekla jer sam rodila treće dijete. Inače sam radila u jednom kafiću i bila u stalnom radnom odnosu. Prije par dana ukazala mi se prilika da se zaposlim u jednoj ustanovi gdje bi imala normalno radno vrijeme. Pristala sam i otišla poslodavcu da me odjavi kod sebe. To je i učinio sa 10.9. Ja počinjem kod novog poslodavca raditi sa 14.9. U zdravstvenom sam dobila zahtjev koji trebam popuniti radi prekida roditeljskog dopusta sa 13.9. Danas sam radi neke sitnice išla do doktorice,i rekli su mi da nemam zdravstveno osiguranje. Da je prekinuto sa 10.9. Zar ja nemam pravo na roditeljskom dopustu na zdravstveno osiguranje? I zar nemam rok za prijavu na zdravstveno da i nejdem raditi 14.9.

Ništa mi nije jasno što se dogodilo,pa bi molila nekog tko je u tom području "doma" da mi objasni.

Puno hvala

L.P.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

Radi se o mojoj snahi. Ona je mislila da je zdravstveno pokrivena radi roditeljskog dopusta. Potpuno je zaboravila da jedno drugo veže što se tiće zdravstvenog. Samo joj nije jasno kako nakon 10.9. da i neide raditi kod drugog poslodavca nije imala rok od 30 dana za prijavu na zdravstveno. No kako kažete radom kod novog poslodavca imati će zdravstveno.

Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U pravu ste vezano za rok od 30 dana. Pravilnik o načinu prijavljivanja i odjavljivanja te stjecanju statusa osigurane osobe u obveznom zdravstvenom osiguranju, kaže da osigurane osobe kojima je prestao status osigurane osobe u obvezom zdravstvenom osiguranju prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja, ostvaruju još naviše 30 dana od dana prestanka statusa osigurane osobe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija