Jump to content
iva_P

Ugovor o radu-javni sektor

Preporučene objave

Pozdrav.

Ukratko, u jednoj drzavnoj ustanovi raspisan je natjecaj za radno mjesto. Uvjeti su bili (karikiram uvjete iz odredenih razloga) dipl.ing.el. I 3 godine radnog iskustva, a sto odgovara jedino I iskljucivo radnom mjestu voditelj odjela sukladno sistematizaciji. Da naglasim u natjecaju nije bilo navedeno voditelj odjela, samo strucna sprema I iskustvo na poslovima.

Nakon sto je kolegica prosla na natjecaju, ponuden joj je ugovor o radu za radno mjesto visi referent, a za koje su sistematizacijom propisani uvjeti visoka strucna sprema tehnickog smjera I 2 godine radnog iskustva.. naravno kolegica ne zeli potpisati ugovor, ali isto tako joj je potreban posao.

Sto napraviti?

 

Hvala unaprijed...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, iva_P je napisao:

Da naglasim u natjecaju nije bilo navedeno voditelj odjela, samo strucna sprema I iskustvo na poslovima.

Hoćete reći da u natječaju za državnu službu nije bio naveden naziv radnog mjesta?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 19 sati , iva_P je napisao:

Da li rjesenje mora u potpunosti odgovarati uvjetima postavljenim u objavljenom natjecaju? Vezano uz radno mjesto?

Rješenje mora u cijelosti odgovarati sadržaju i uvjetima iz natječaja, a sam natječaj prema Uredbi o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi, mora sadržavati naziv radnog mjesta, te opće i posebne uvjete za prijam u državnu službu i raspored na radno mjesto.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 1 sat, iva_P je napisao:

Ovdje se ne radi o drzavnoj sluzbi, radi se o ustanovi ciji je osnivac jedinica lokalne uprave, konkretno zupanija...

Posve je isto o kojoj službi se radi, jer kada postoji obaveza da se za popunjavanje radnog mjesta raspiše natječaj tada taj natječaj mora glasiti na način - da se potražuje radnik ili više njih, na određeno ili neodređeno vrijeme i to za točno određeno radno mjesto. Potom se sukladno radnom mjestu navode svi opći i posebni uvjeti koji su nužni da bi uopće osoba bila kandidat po tom natječaju. I naposljetku, izabrani kandidat mora dobiti ugovor koji je identičan sadržaju iz natječaja.

Ukoliko su pogrešno raspisali natječaj imali su opciju poništiti ga i ponovno raspisati novi natječaj ili recimo kod manjih propusta natječaj se može i dopuniti. Pri svemu ovome cilj je isti, a to je da se javnim natječajem za točno određeno radno mjesto ispune ustavne odredbe o jednakoj dostupnosti službi svim građanima Republike Hrvatske. Kako se ovdje radi o tome da su uvjeti za sudjelovanje u natječaju tokom tog istog natječajnog postupka promijenjeni (bez obzira da li su nešto niži ili viši) u startu su uskraćeni pojedinci koji ispunjavanju uvjete natječaja nastale po promijeni, pa ukoliko izabranoj osobi ne mogu dati ugovor sukladno sadržaju objavljenog natječaja, onda bi ovaj natječaj trebalo poništiti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×