Jump to content

Zabilježba spora u Zemljišnim knjigama


Sosten

Preporučene objave

Poštovani ,

Ima nas pet suvlasnika zemljišta . Jedan suvlasnik  je izgradio kuću na jednoj polovici  ,legalizirao  ,formirao česticu i uknjižio vlasništvo na polovicu zemljišta  jer je dokazivao  sa svjedocima da je to sve njegovo  i Sud je to uvažio .Kad sam saznao tražio sam obnovu postupka  i Sud je tu presudu poništio koja je postala pravomoćna ,ali Otimač  dalje dokazuje da sam znao  za gradnju  zapravo da sam mogao saznati  .čak priznaje da me nije obavjestio ali kao mogao sam saznati u prolazu.Znači Tužitelj  više ne dokazuje vlasništvo nego  da sam mogao saznati za gradnju kuće. 

Molim Vas za Odgovor zašto Sud ide u širinu bez potrebe jer za moje vlasništvo postoji dokument Ostavinsko rješenje i mogu li ja prekinuti tu parnicu i obratiti se na ustavni Sud za zaštitu privatnog vlasništva.

Unaprijed zahvaljujem,

Pozdrav,

Sosten

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sagradim kuću  na Parceli u Suvlasništvu i uknjžim je u Zemlišnim knjigama na svoje ime a znam da nije moje zemljište u cjelosti a prevarim sud da je to moje sve.Jesam li ja u tom slučaju pošteni graditelj .A ostali suvlasnici nepošteni .Kako se na Sudu dokazuje poštenje i nepoštenje.

Molim vas za odgovor .

Hvala na pažnji

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Sama po sebi gradnja nije sporna jer je graditelj suvlasnik i može graditi u okviru svog suvlasništva .A prije gradnje bi trebao raditi diobeni ugovor . Dobro ,ali kako se može netko uknjižiti u zemljišne knjige na tuđe temeljem svjedoka kad postoji 

Rješenje i graditelj zna koliko ,koja površina njemu pripada . Pa to Sud npr u Njemačkoj utvrdi u u roku dva mjeseca.Šta znači izvođenje svjedoka i dokazivanje što je već poznato.Na koncu vlasništvo je po Ustavu našem nepovredivo i tko ima pravo dirati u tuđe vlasništvo . Po tome se čovjek useliu u kuću u odsutnosti vlasnika i dokazuje da je to njegovo i da je on znao da će se useliti pa to je prestrašno!!!!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 18 sati , Sosten je napisao:

.Na koncu vlasništvo je po Ustavu našem nepovredivo

Točno,Ustav jamči pravo vlasništva,pa će tako štiti i pravo za koje se pred nadležnim organom utvrdi da je stečeno po samom zakonu.

 

prije 18 sati , Sosten je napisao:

Po tome se čovjek useliu u kuću u odsutnosti vlasnika i dokazuje da je to njegovo i da je on znao da će se useliti pa to je prestrašno!!!!

Na citirani način se nikad neće steći pravo vlasništva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svako vlasništvo je jednostavno utvrditi naravno legalno vlasništvo bar što se tiče nekretnina. Problem je kod NOVCA. Nekretninu možete naslijediti po raznim osnovama ,ili kupiti ,ne možete je naći na putu . Dok je kod novca nešto drugo njega čak možete naći na putu .Isto je tako kod visine ili vrijednosti imovine koja mora biti realna vašim prihodima .Ali  mnogi kažu sposobnostima i sreći .Dozvoljavam i to, možete odigrati lutriju ,dobiti na kartama ,pametnim ulaganjem .Pa i to je danas transparentno osim možda  ilegalnih kockarnica ili kamatarenja. E sad što znači ilegalno možda je i to zakonito ili će se ozakoniti ako nije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija