Jump to content

Nužni dio


tref74

Preporučene objave

Molim pomoć.

Otac je ostavio svu nekretninu jednoj sestri,a mene su izostavili u tome.Uskraćen sam u nasljedstu i povrijedjen pa bi uložio prigovor i osporio taj darodavni ugovor o doživotnom uzdržavanju ako je moguće?Otac ima Njemačku penziju pa mu i nije potrebna nikakva pomoć.U kvadraturu kuće su mene izostavili,a dodali sestrinog sina koji je rodjen u NJemackoj i nikada nije živio u toj kući.Zanima me samo da li je moguće da dobijem nužni dio ako itko zna.Usput da napomenem još samo da nemam na svoje ime nikakvu nekretninu.Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otac je još uvijek živ i radi se o ugovoru o doživotnom uzdržavanju.

 

Nikako se ne mogu pomiriti sa time i pokušavam na sve načine da zakonski dobijem svoj dio kao naj uži član porodice i ne mogu da vjerujem da po zakonu drugo dijete nema pravo na dio imovine i tek tako se moze izbaciti bez ikakvog prava.Valjda negdje postoji nekakva šansa i pravda za taj slučaj!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda preskačete neke korake, jer nužni dio može se tražiti tek nakon smrti ostavitelja i u slučaju da bi isti bio povrijeđen.

Međutim, treba imati na umu da ugovor o DU isključuje pravo na nasljedstvo, uključujući i pravo na nužni dio, osim ako ćete dokazati da je ugovor fiktivan. Inače, činjenica da otac ima izdašnu inozemnu mirovinu ne znači automatizmom da mu nije nužna pomoć, jer badava vam svi novci ovoga svijeta, ako nemate mobilnost odnosno zdravlje, a otac, kao i svaka osoba ima posve autonomnu dispoziciju da odluči tko će mu tu pomoć pružiti (vi, sestra, brat ili neka treća osoba) i što će ta osoba zauzvrat dobiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija