Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Zim1719294

Darovanje nekretnine

Preporučene objave

Pozdrav,

Imam jednu situaciju a ne znam kako da joj pristupim pa ako mi moze tko pomoci..

Naime ja sam vlanik gradevinskog zemljista koje sam kupio u 11 mjesecu 2016 i na kojem sam planirao graditi kucu (koristio sam poreznu olaksicu oslobodenja od 600 m2, platio sam samo porez na resto), ishodovao sam pravomocnu gradevinsku dozvolu platio sam vodni doprinos te mi je obracunat i komunalni doprinos samo jos nije potpisano rjesenje i poslano na kucnu adresu (rok placanja od primitka 15 dana).

E sad imam situaciju da sam ja u meduvremenu kupio kucu i sada bi htio prepisati zemljiste na oca, znam da ja placam onaj porez kojeg sam prvobitno osloboden (600 m2) jer sam otudio nekretninu u roku od 3 godine od dana stjecanja (kupnje), dali moj otac sta placa posto nema nikakvih nekretnina na sebi? imao je stan ali je prepisao na majku.

2. pitanje, ako bi to darovao ocu i kada bi se on upisao kao vlasnik, po mojim saznanjima trebali bi provesti izmjenu investitora u gradevinskoj dozvoli tj. podnjeti zahtjev u roku od 30 dana od stupanja u vlasnistvo, kada bi on postao vlasnik i novi investitor dali bi on moga zatraziti ponovni obracun komunalne naknade (kao novi investitor) jer za razliku od mene on ima puno povlastica kod placanja komunalija za razliku od mene...

Nadam se da sam dobro opisao situaciju i da ce se naci netko ko mi moze odgovoriti na pitanja! 

Hvala!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, Zim1719294 je napisao:

, dali moj otac sta placa posto nema nikakvih nekretnina na sebi? imao je stan ali je prepisao na majku.

Nema otac što plaćati u smislu poreza na promet nekretnina,obzirom da nekretninu stječe besplatnim raspolaganjem od strane svog potomka.

 

, Zim1719294 je napisao:

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×