Jump to content

Sanitarna knjižica


ninanana

Preporučene objave

Kako je po zakonu poslodavac obvezan snositi troškove Vašeg sanitarnog pregleda i izdavanja sanitarne knjižice, samim tim je logično da je sanitarna knjižica u njegovom vlasništvu. Dok gledano s druge strane, ukoliko taj isti radnik napusti ovo radno mjesto, tada poslodavac uistinu nema nikakve koristi od sanitarne knjižice koja glasi na bivšeg radnika. Naime, sanitarna knjižica je pohranjena kod poslodavca, jer mu služi kao dokaz za sanitarnu inspekciju da je radnik obavio određene zdravstvene preglede. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, ninanana je napisao:

Kod trenutnog poslodavca imam sanitarnu knjižicu,  radim tamo treći mjesec.

Razmatram mogućnost prelaska kod drugog poslodavca i ono što me zanima jeste to je li knjižica moja, odnosno, mora li mi je sadašnji poslodavac dati.

Ukoliko da, na koji se zakon pozivam? 

 

Hvala.

Posto sam ja imo sličnu situaciju. Meni je istekao ugovor o radu i nisu htjeli produžiti kada sam htio sanitarnu rekli su da moram doci potpisati suglasnost da mi s plaće skinu za izradu saniterne. Pisalo je nešto tipa ja taj i taj dajem suglasnost firmi toj i toj da kod isplate plaće za mjesec taj i taj uzmu. 160-200 kn nisam siguran sad tocno kolko je bilo msm da je oko 170 kn bilo u svrhu izrade sanitarne .potpis i datum tako nešto je iso tekst. Posto su oni platili kao izradu imali trošak bla bla.

Jedino ne znam sto kada Vi platite sanitarnu posto ja msm da poslodavac uglavnom plaća ili mora nadokadniti izradu jer niko neće radit sanitarnu ak ga poslovat ne traži.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija