Jump to content

Plačanje alimentacije nakon navršene 18. godine


jojo0107

Preporučene objave

Molim vas pomoć i odgovor. Dali se alimentacija nakon navršene 18. godine djeteta može uplaćivati izravno na račun djeteta? Djete završava srednju školu. Zanima me do kada sam obavezan plaćati alimentaciju, do kraja školovanje razumijem ali što ako isto upiše (nakon srednjoškolskog školovanja) vanredno recimo IV stupanj? Dali sam i onda obavezan plaćati i uzdržavati dijete? Hvala. lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može, ali uz dogovor sa djetetom i temeljem tog dogovora zatraži promjenu (izmjenu) postojeću sudsku odluku na način da se, ubuduće, uzdržavanje plaća na djetetov račun, a ne više na račun majke kao zz djetete....

Inače, bez izmjene postojeće odluke, nemožete, jer se ista, dok je na snazi, mora poštivati kako je donesena u svim njezinim segmentima, a istu može izmjeniti samo sud koji ju je i donio...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , jojo0107 je napisao:

Djete završava srednju školu. Zanima me do kada sam obavezan plaćati alimentaciju, do kraja školovanje razumijem ali što ako isto upiše (nakon srednjoškolskog školovanja) vanredno recimo IV stupanj? Dali sam i onda obavezan plaćati i uzdržavati dijete? Hvala. lp.

Da, do navršenih 26 godina života djeteta, naravno, ako su ispunjeni uvjeti za primanjem uzdržavanja od strane djeteta (školovanje, studiranje...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija