Jump to content

neisplaćena plaća - FINA - sud?


madhatter

Preporučene objave

može li mi netko pojasniti kakve su nam mogućnosti u ovom slučaju? napominjem da možda neću sve točno prenijeti jer imam samo informacije koje su do mene dolazile od treće strane (kolege). 

dakle, dragi nije dobio tri plaće (12,1,2 mjesec), odnosno bile su uplaćene sve odjednom ali je FINA blokirala transakciju zbog "nelegalne/nedopuštene transakcije" (ili tako nekako, ne sjećam se više). njegov kolega ga je prijavio inspektoratu, blokada se nastavlja do rješenja suda (taj mi je dio posve nejasan jer mi nismo imali nikakve veze s tim, ali je zakačilo i mog dragog, odnosno njegove plaće) po kojem se na 60 dana odgađa odmrzavanje računa odnosno isplata (cijelo to vrijeme novci blokirani stoje na njihovim računima). prije cca mjesec dana ističe rok od tih 60 dana, prolazi 8 dana roka za isplatom, teta na FINI govori da poslodavcu idu od tog dana kamate...ali para još nema na računu? 

on kuka da sad nema para...ali nije mi jasno kako, FINA je račune odblokirala, sredstva su vraćena uplatitelju i zna se za koju svrhu postoje.

što se može napraviti? kako ga prisiliti da napokon isplati potraživanja? može li mu se sjesti ovrhom? na koji način? koliko traje procedura? riješenje suda postoji, ali nitko po njemu ne postupa. molim vas neki savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 35 minuta, Borbena7 je napisao:

Što kaže to sudsko rješenje? I je li pravomoćno?

morala bi provjeriti kad dođem doma, trenutno mi nije pri ruci. ali prema tom rješenju je FINA blokirala sredstva koja su već bila na njihovim računima, ta blokada je trajala 30 dana nakon čega im je na FINAi rečeno da je rok za ponovnu uplatu 8 dana, što je već prošlo, nakon čega se poslodavcu obračunavaju zatezne kamate. 
pogledam kad dođem doma pa napišem što tamo piše za točnu informaciju. 
btw, te zatezne kamate koje se obračunavaju idu - kome? FINI, banci ili posloprimcima?

hvala na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija