Jump to content

Ugovor o ortaštvu


Anamy

Preporučene objave

Pozdrav,

Molim Vas za informaciju, koje su mogućnosti raskida ugovora o ortaštvu ukoliko druga strana nije ispunila obveze ugovora? 

Odnosno ugovorom o ortaštvu došlo je do koristi samo jedne strane(gradnja stambene zgrade u korist drugoga). 

Postoji li mogućnost stavljanja zabilježbe u zemljišne knjige na stambene jedinice, sve do okončanja situacije odnosno ispunjenja ugovorne obveze? 

Svaka informacija dobro bi došla ili preporuka kome se obratiti za rješavanje problema?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Raskid zbog neispunjenja je moguć, gdje svaka strana vraća drugoj ono što je primila na ime ispunjenja ugovora, ako ne dobrovoljno, a onda sudskim putem, u kojem slučaju je moguće staviti i zabilježbu spora u zemljišne knjige, i osigurati tražbinu zabranama po odredbama Ovršnog zakona o osiguranju i slično.

No bez uvida u ugovor i njegove relevantne odredbe teško je više reći o tome koje sve mogućnosti postoje, jedino Vas mogu uputiti da odredbe o ugovoru o ortaštvu stoje u Zakonu o obveznim odnosima, te da, ako je vrijednost imovine ortaštva velika (a čini mi se da jest, jer se radi o stambenoj zgradi), pa makar i opreza radi, valja se obratiti za stručnu pravnu pomoć odvjetniku koji će izvršiti uvid u dokumentaciju i na temelju nje moći dati upućenije pravno mišljenje o mogućnostima rješavanja Vašeg spora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija