Jump to content

Prometni prekršaj, prekoračenje brzine - vozač preminuo


Metabarun

Preporučene objave

Dakle činjenice,

stigla mi je obavijest o počinjenom prekršaju prekoračenja brzine koji je napravljen vozilom koje glasi na moje ime. Uređaj GATSO izmjerio je brzinu od 80 km/h (već umanjeno za 10 km/h) na djelu gdje je ograničenje 50km/h (prekoračenje za 30km/h). Naravno traže me podatke osobe koja je u tom trenutku upravljala vozilo. Prekršaj je napravljen u 5.mj. a obavjest sam zaprimio evo početkom 9mj.2018. Problem je što je osoba koja je tada upravljala vozilom preminula u međuvremenu. Na koji način da pristupim navedenoj situaciji? Dotičnoj osobi rodbinu nisam poznavao pa i da hoću nemogu doći do svih njegovih podataka. Molio bih vas za pomoć ili savjet.

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaki takav odgovor će jednostavno rezultirati time da će ti poslati kaznu za nedavanje podataka (tj. nedavanje vjerodostojnih podataka), tako da se ne isplati.

Prekoračenje je u naselju ili izvan naselja?

U svakom slučaju (500 kn van naselja i 1000 kn u naselju), moguće je platiti polovicu (250 kn, 500 kn) i proći puno bolje nego kod nedavanja podataka (2000 kn, tj. 1000 kn u slučaju plaćanja polovice).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na brzom odgovoru. Inače iznos kazne mi je 2000 kn. Uglavnom po onome što sam pročitao na vašem forumu, prvo sada trebam poslati podatke od osobe koja je vozila u trenutku počinjenja prekršaja (tko god to bio), te nakon što stigne prekršajni nalog na tu osobu, ta osoba šalje prigovor na prekršajni nalog u kojem moli smanjenje iznosa kazne zbog specifičnih životnih okolnosti (nezaposlen, nekažnjavan, itd) (prigovor 6.2.). To je to za sada jel tako?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija