Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Kriptonajt

Korištenje go zadnji tjedan ugovora

Preporučene objave

Pozdrav, ugovor na sezoni trajao mi je do 10.9. Međutim ja sam zadnjih 10 dana uzela godišnji te otisla ranije. Zadnji dan koji sam odradila je bio 31.8. 10.9 na isplati plaće dobila sam 1000 kn manju plaću. Zena iz racunovodstva mi je rekla da je to jer sam otisla ranije i da cu to dobit kroz povrat poreza. Zanima me kakve veze ima odlazak ranije kad je pod godisnjim i kad mi ugovor normalno traje do 10.9. ? Hvala 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Bio je u dogovoru s poslodavcem, u obracunu je jedno razlika u onoj rubrici osobni odbitak inace na proslim platnim listama je pisalo 3800 a sad nista. 8 mj odradila sam u cijelosti. 

Uređeno od Kriptonajt

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

https://www.adut.com.hr/13-12-2018-koristenje-osobnih-odbitaka-za-radnika-kojem-se-obracunava-zadnja-placa-po-prekidu-radnog-odnosa-misljenje-pu/

Ovo je fora od početka godine, da se na zadnjoj plaći ne obračunavaju olakšice  No vi ste, ako dobro kužim , odjavljeni sa 10.9.18, dakle zadnja će vam plaća biti za rujan, isplaćena u listopadu. To znači  da se olakšice ne bi trebale obračunati na plaći za rujan, dok bi morale biti uzete u obzir na plaći za kolovoz. Odite s odjavom u knjigovodstvo i tražite da vam to isprave i isplate razliku. Naslućujem da vam je plaća za kolovoz isplaćena iza 10.9.? "U slučaju odjave radnika s obveznog mirovinskog osiguranja temeljem radnog odnosa, poslodavac od toga trenutka više ne može koristiti osobni odbitak pri isplatama koje će slijediti nakon dana odjave "  - moguće da je tu došlo do nesporazuma od strane knjigovotkinje (jer kaže "isplate nakon odjave". Smisao zakona je sprječavanje da dva poslodavca istovremeno koriste olakšice, a vi ste u kolovozu definitivno radili samo kod jednog poslodavca. Probajte još jednom razgovorom izvući svoje, ako ne ide - šaljite Zahtjev za zaštitu prava, preporučeno s povratnicom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, zvala sam racunovodstvo, i zena mi je objasnila da posto je meni ugovor trajao do 10.9 a taj dan su isplate da onda kaci predzadnju i zadnju placu, kao po nekoj klauzuli. I da to nije njezina greska vec tako drzava obracunava. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×