Jump to content
Sign in to follow this  
Vjeram

Izmjestanje naponskog kabela

Preporučene objave

Molim vas ako me moze netko uputit kome da se obratim u vezi izmjestanja el. kabela koji vodi preko cijele nekretnine , Mjesto gdje parkiram auto , kabel je vec izmedju stabala . Stupčovi su van nekretnine dotrajali drveni oko 50 godina jedan a drugi 36 godina . Naprtavili smo zahtjev za izmjestanje , dosli iz Hepa - odmah bez ikakve mogucnosti prijetili da je ti njiho i da ja nista necu moci . Nema nikakav potpis kojim se dozvoljava ili zabiljezba prava sluznosti . Danas sam dobila i pismo i nazvala sefa koji doslovno prijetio da moze ali da ce to kostat nekoliko 10 tisuca kuna , rekla sam da ce oni platit obestecenje , na sto se nasmijao da ce to trajatai godinama dok nesto dobijemo . U stvari ne zelimo nikakav novac nego da izmjeste taj kabel koji nas ugrozava. Svaka cast sefu koji jedva da mi je dozvolio da nesto i kazem i pokopio telefon , ponasanje kao da je on vlasnik , ali zapravo da je vlasnik nebi se tako ponasao  a radnik koji bio na terenu izjavio da ce se on " obisit " na taj kabel kako je to sve sigurno.  Zvala sam i HERA u ZG ali me opet uputili na ODS Split . Prije par godina se pojavio covje iz HEPA GLEDAO TAJ PROBLEM NAKON TOGA DOSLI RADNICI DA CE KOPAT  DVORISTU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Naravno necu dozvolit .  Rekli su da je to opasno . Znaci tada bez mog poziva bilo opasno a sada nije  . Shvatila sam da najprije me zastrasuju jer poznato je da nista ne ulazu samo naplacuju skupu struju koja i ne valja jer stalno na prastare trafo stanice prikljucuju noce i nove kuce . Do kada ovakvo ponasanje . Ako netko ima slicno iskustvo bila bih zahvalna na savjetu .

Uređeno od Vjeram

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ajde za početak malo više podataka o samim objektima (stupovima) koji se žele izmjestiti. Koliko ih je točno, je li sigurno riječ o stupovima za struju ili su možda stupovi za telefonsku komunikaciju? Najvažnije, na česticama u čijem vlasništvu se nalaze stupovi odnosno preko čestica u čijem vlasništvu prolaze kablovi?

Lp!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, Vjeram je napisao:

Molim vas ako me moze netko uputit kome da se obratim u vezi izmjestanja el. kabela koji vodi preko cijele nekretnine , Mjesto gdje parkiram auto , kabel je vec izmedju stabala . Stupčovi su van nekretnine dotrajali drveni oko 50 godina jedan a drugi 36 godina . Naprtavili smo zahtjev za izmjestanje , dosli iz Hepa - odmah bez ikakve mogucnosti prijetili da je ti njiho i da ja nista necu moci . Nema nikakav potpis kojim se dozvoljava ili zabiljezba prava sluznosti . Danas sam dobila i pismo i nazvala sefa koji doslovno prijetio da moze ali da ce to kostat nekoliko 10 tisuca kuna , rekla sam da ce oni platit obestecenje , na sto se nasmijao da ce to trajatai godinama dok nesto dobijemo . U stvari ne zelimo nikakav novac nego da izmjeste taj kabel koji nas ugrozava. Svaka cast sefu koji jedva da mi je dozvolio da nesto i kazem i pokopio telefon , ponasanje kao da je on vlasnik , ali zapravo da je vlasnik nebi se tako ponasao  a radnik koji bio na terenu izjavio da ce se on " obisit " na taj kabel kako je to sve sigurno.  Zvala sam i HERA u ZG ali me opet uputili na ODS Split . Prije par godina se pojavio covje iz HEPA GLEDAO TAJ PROBLEM NAKON TOGA DOSLI RADNICI DA CE KOPAT  DVORISTU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Naravno necu dozvolit .  Rekli su da je to opasno . Znaci tada bez mog poziva bilo opasno a sada nije  . Shvatila sam da najprije me zastrasuju jer poznato je da nista ne ulazu samo naplacuju skupu struju koja i ne valja jer stalno na prastare trafo stanice prikljucuju nove i nove kuce . Do kada ovakvo ponasanje . Ako netko ima slicno iskustvo bila bih zahvalna na savjetu .

 

Pozdrav

ne radi se o stupovima na mom zemljistu  , nego o niskonaponskom kabelu koji prolazi cijelom duzinom preko mog zemljista , Jedan stup je preko ulice u kojoj zivimo  a drugi u vrtu susjede koja koristi struju .Nije potpisano nikokavo sluzbo sluzno pravo niti je zabiljezba na mom zemljistu . Kabel koji prolazi iznad zemljista uzak prostor sluzi za parkiranje i prolaz i takodjer vec 2 stabla su narasla preko tog kabla . hvala 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×