Jump to content

Izmjestanje naponskog kabela


Vjeram

Preporučene objave

Molim vas ako me moze netko uputit kome da se obratim u vezi izmjestanja el. kabela koji vodi preko cijele nekretnine , Mjesto gdje parkiram auto , kabel je vec izmedju stabala . Stupčovi su van nekretnine dotrajali drveni oko 50 godina jedan a drugi 36 godina . Naprtavili smo zahtjev za izmjestanje , dosli iz Hepa - odmah bez ikakve mogucnosti prijetili da je ti njiho i da ja nista necu moci . Nema nikakav potpis kojim se dozvoljava ili zabiljezba prava sluznosti . Danas sam dobila i pismo i nazvala sefa koji doslovno prijetio da moze ali da ce to kostat nekoliko 10 tisuca kuna , rekla sam da ce oni platit obestecenje , na sto se nasmijao da ce to trajatai godinama dok nesto dobijemo . U stvari ne zelimo nikakav novac nego da izmjeste taj kabel koji nas ugrozava. Svaka cast sefu koji jedva da mi je dozvolio da nesto i kazem i pokopio telefon , ponasanje kao da je on vlasnik , ali zapravo da je vlasnik nebi se tako ponasao  a radnik koji bio na terenu izjavio da ce se on " obisit " na taj kabel kako je to sve sigurno.  Zvala sam i HERA u ZG ali me opet uputili na ODS Split . Prije par godina se pojavio covje iz HEPA GLEDAO TAJ PROBLEM NAKON TOGA DOSLI RADNICI DA CE KOPAT  DVORISTU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Naravno necu dozvolit .  Rekli su da je to opasno . Znaci tada bez mog poziva bilo opasno a sada nije  . Shvatila sam da najprije me zastrasuju jer poznato je da nista ne ulazu samo naplacuju skupu struju koja i ne valja jer stalno na prastare trafo stanice prikljucuju noce i nove kuce . Do kada ovakvo ponasanje . Ako netko ima slicno iskustvo bila bih zahvalna na savjetu .

uređeno: od Vjeram
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ajde za početak malo više podataka o samim objektima (stupovima) koji se žele izmjestiti. Koliko ih je točno, je li sigurno riječ o stupovima za struju ili su možda stupovi za telefonsku komunikaciju? Najvažnije, na česticama u čijem vlasništvu se nalaze stupovi odnosno preko čestica u čijem vlasništvu prolaze kablovi?

Lp!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Vjeram je napisao:

Molim vas ako me moze netko uputit kome da se obratim u vezi izmjestanja el. kabela koji vodi preko cijele nekretnine , Mjesto gdje parkiram auto , kabel je vec izmedju stabala . Stupčovi su van nekretnine dotrajali drveni oko 50 godina jedan a drugi 36 godina . Naprtavili smo zahtjev za izmjestanje , dosli iz Hepa - odmah bez ikakve mogucnosti prijetili da je ti njiho i da ja nista necu moci . Nema nikakav potpis kojim se dozvoljava ili zabiljezba prava sluznosti . Danas sam dobila i pismo i nazvala sefa koji doslovno prijetio da moze ali da ce to kostat nekoliko 10 tisuca kuna , rekla sam da ce oni platit obestecenje , na sto se nasmijao da ce to trajatai godinama dok nesto dobijemo . U stvari ne zelimo nikakav novac nego da izmjeste taj kabel koji nas ugrozava. Svaka cast sefu koji jedva da mi je dozvolio da nesto i kazem i pokopio telefon , ponasanje kao da je on vlasnik , ali zapravo da je vlasnik nebi se tako ponasao  a radnik koji bio na terenu izjavio da ce se on " obisit " na taj kabel kako je to sve sigurno.  Zvala sam i HERA u ZG ali me opet uputili na ODS Split . Prije par godina se pojavio covje iz HEPA GLEDAO TAJ PROBLEM NAKON TOGA DOSLI RADNICI DA CE KOPAT  DVORISTU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Naravno necu dozvolit .  Rekli su da je to opasno . Znaci tada bez mog poziva bilo opasno a sada nije  . Shvatila sam da najprije me zastrasuju jer poznato je da nista ne ulazu samo naplacuju skupu struju koja i ne valja jer stalno na prastare trafo stanice prikljucuju nove i nove kuce . Do kada ovakvo ponasanje . Ako netko ima slicno iskustvo bila bih zahvalna na savjetu .

 

Pozdrav

ne radi se o stupovima na mom zemljistu  , nego o niskonaponskom kabelu koji prolazi cijelom duzinom preko mog zemljista , Jedan stup je preko ulice u kojoj zivimo  a drugi u vrtu susjede koja koristi struju .Nije potpisano nikokavo sluzbo sluzno pravo niti je zabiljezba na mom zemljistu . Kabel koji prolazi iznad zemljista uzak prostor sluzi za parkiranje i prolaz i takodjer vec 2 stabla su narasla preko tog kabla . hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija