Jump to content

Osobna imovina i ulaganja


Misti

Preporučene objave

Pozdrav imovinu koju imam sam stekla dok sam još bila djevojka. Radila sam novu kuću istupila u međuvremenu u izvanbračnu zajednicu u kojoj sam i danas. Trenutno samo 14 godina u izvanbračnoj zajednicu. Nevjenčani suprug učestvovo u dovršenju izgradnje kuće. U skorije vrijeme ćemo se vjenčati. Mene zanima u slučaju da nešto pođe po zlu pošto je nekretnine na meni iako se razvedemo ima li pravo na ovu nekretninu koju posjedujem? Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, imao bi pravo na polovicu ulaganja učinjenih na ime dovršetka kuće, no to bi bio obvezno-pravni zahtjev, ne i stvarno-pravni zahtjev budući se dogradnjom, nadogradnjom, preuređenjem zgrada odnosno ulaganjem u iste, ne može steći pravo vlasništva (osim ako bi vlasnik, dakle vi, odredili drugačije).

Opet, postojij i jedna revizijska odluka VSRH-a (Rev 580/07-2), koja govori da u slučaju dobrovoljnih ulaganja, čak i ne postoji pravo na njhov povrat, no to sve zavisi o okolnostima slučaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija