Jump to content

Alimentacija i zastupanje


Sonjiska

Preporučene objave

Poštovani,

imam problem sa ocem od kćeri jer se prije koji mjesec, po riječima njegove majke, prijavio u nekakvu komunu za liječenje od droge gdje je navodno potpisao živjeti 2 godine. Javila sam Centru za socijalnu skrb zbog daljnjeg postupanja kod nekih pravnih stvari kao što su alimentacija i vađenje osobne iskaznice za kćer. S obzirom da sa tim Centrom stvari nisu transparente i s obzirom da otac tamo ima neku vezu, zanima me kakva su moja prava u vezi zastupanja kćeri u pravnim poslovima. Također me zanima da li bi sada Centar trebao po službenoj dužnosti pokrenuti postupak za ponovno utvrđivanja susreta sa ocem i ostalih okolnosti vezane za obaveze oca ...  ili bih sama trebala pokretati postupak. Da li će njegov izostanak biti posljedica smanjivanja njegovih prava i obaveza. Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Sonjiska je napisao:

zanima me kakva su moja prava u vezi zastupanja kćeri u pravnim poslovima

Tko je do sada zastupao prava kćeri?

, Sonjiska je napisao:

da li bi sada Centar trebao po službenoj dužnosti pokrenuti postupak za ponovno utvrđivanja susreta sa ocem i ostalih okolnosti vezane za obaveze oca ...  ili bih sama trebala pokretati postupak

Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi može se mijenjati u skladu s dobi i zrelošću djeteta, ali isto tako ako to zahtijevaju bitno promijenjene okolnosti, kao što je Vaš slučaj. Plan se revidira na isti način kako je i donesen tj. Centar za socijalnu skrb potvrđuje da su izmijenjene odredbe Plana u najboljem interesu djeteta, a potom sud potvrđuje sadržaj Plana i odobrava ga. Da bi došli do ove faze, pokrenite sami postupak i upoznajte Centar za socijalnu skrb o izmijenjenim okolnostima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kažu mi da sam ja zakonski zastupnik kćerke, jer živi samnom, ali kada treba vaditi osobnu iskaznicu, onda se otac također treba pojaviti. Zanima me da li uopće postoji opcija u zakonu gdje bih sada ja mogla imati puno zakonsko pravo (kada se utvrdi da je otac nedostupan) ili ne postoji već Centar glumi oca u slučaju njegovog izostanka i daje odobrenja u pravnim pitanjima. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija