Jump to content

Zdravstveno nakon ispisa kao neredovni student.


VIviVI

Preporučene objave

Ovo je osnova osiguranja za studenta koji je izgubio status redovnog studenta ili je prekinuo redovito školovanje. Temeljem Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, osobe s prebivalištem, odnosno odobrenim stalnim boravkom u RH, koje nisu zdravstveno osigurane po drugoj osnovi, stječu pravo na zdravstveno osiguranje kod Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ako se prijave nadležnom područnom uredu istoga Zavoda. Svakako što prije prijavite promjenu svog statusa, jer je svaki građanin obvezan prijaviti se na obvezno zdravstveno osiguranje. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 20 sati , Wanksta je napisao:

ako osoba ima uredno prijavljeni prebivalište u RH, ne radi, dali mora imati zdrastveno osiguranje ?

Da, jer su na obvezno zdravstveno osiguranje prema jednoj od osnova osiguranja utvrđenim Zakonom o obveznom zdravstvenom osiguranju, obvezne se osigurati sve osobe s prebivalištem u RH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 9 minuta, Borbena7 je napisao:

Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju (NN 137/13) u glavi III. Osigurane osobe propisuje cijeli niz  osnova, pogledajte od čl. 7. do čl. 16.

Hvala, ali nijedan članak ne odgovara za primanje u obvezno zdravstveno osiguranje.

Kako može imati naziv obvezno ?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 11 minuta, Wanksta je napisao:

Kako može imati naziv obvezno ?

Osobe s prebivalištem koje pravo na obvezno zdravstveno osiguranje ne mogu ostvariti prema jednoj od osnova predviđenih Zakonom (kao osiguranici, članovi obitelji osiguranika ili prema propisima o socijalnoj skrbi) obvezne su se osigurati na obvezno zdravstveno osiguranje kao osigurane osobe, te su obveznici plaćanja doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje. U tom slučaju, prava i obveze iz obveznog zdravstvenog osiguranja stječu pod uvjetom da su prethodno jednokratno uplatile doprinos za obvezno zdravstveno osiguranje na najnižu osnovicu za obračun doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje od dana prestanka ranijeg statusa osigurane osobe, a najdulje za razdoblje od 12 mjeseci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija