Jump to content

Psihičko nasilje i poniženja - molim pomoć


trecedoba70

Preporučene objave

Poštovani! 

 

Ne znam da li sam na pravom mjestu, pa ako nisam molim da ovu moju molbu premjestite na pravo mjesto.Malo je dugačko,ali moram tako: 

 

 

Ne znam odakle da počnem a niti kako.Teško je tako nešto proživjeti,a još teže i nekome napisati što mi se desilo.Ali moram.

Živim na moru, 69 godina mi je, u mirovini sam i imam mali obiteljski Pansion koji uspješno vodim več 20 godina.Nažalost,prije 3 godine prebolio sam 13 moždanih udara,invalid sam 80%  te se oporavljam i danas.U međuvremenu su mi otkrili i tumor na kralježnici,pa mi je hitno trebala operacija.

I tu počinju moji problemi koje ne znam kako riješiti.Oženjen sam sa suprugom mlađom 32 godine.Supruga ima iz prijašnje veze dijete koje je staro sedam godina.

U braku smo 5 godina,a zajedno smo 6 god.Zavolio sam dijete jer je došla kod mene sa nepunu godinu dana, i sve je bilo dobro dok mi se nije desila bolest.Tu su počeli problemi.Liječenje je dugotrajno i skupo, pa smo odlučili naš Pansion dati u najam, kao bi se ja mogao liječiti.Tako je i bilo.Supuga je sve dogovorila sa jednim gospodinom(ne znam kako da ga zovem)  koji živi i radi u Austriji.Potpisali smo ugovor o najmu i sve sam sredio da gospodin dobije radnu dozvolu, te je počeo sa radom.Kako je kazao da baš nije dobro upoznat sa našom kuhinjom,dogovorio je da mu moja supruga radi i vodi Restoran.Dogovorili su i mjesečni dohodak od 2.000,00 €. Ja ništa ne sluteči, pristanem i tada sam uvidio da sam pogriješio.Trebala jer radaiti 10 sati dnevno.

Naš stan se nalazi na 4.katu zgrade, a ostalo su sobe za iznajmljivanje i restoran sa caffe-barom.Gospodin koji je u najmu uzeo je za sebe jednu sobu preko puta kuhinje, kako je kazao da bi bio bliže radnom mjestu.

Kako su počeli sa radom, moja supruga bi odlazila dole u restoran oko 8,00 sati ujutro, a vračala se navečer oko 10.00 sati da dijete stavi na spavanje, i opet se vratila dole u restoran, i bila tamo do ranih jutarnjih sati.Ja kao 80 % invalid ,potrebna mi je bila i nekakva mala pomoč.Pokušavao sam razgovarati sa njom, ali bez rezultata.Moja supruga NIJE NITI PITALA ZA MENE.To je čovjek malo mlađi od mene,ima šestero djece, dva puta se ženio, a obadvije žene žive u istoj kuči sa djecom u Austriji.To sam doznao kasnije.U Austriji ima i ljubavnicu!!

Po cijele dane bi bila dole sa njim,i desilo se slijedeče:

Krajem 5.mjeseca dijete je spavalo u svojoj sobi, i probudila se negdje oko 3,00 ujutro, te počela zvati mamu.I ja sam se probudio,ustao, ali supruge nije bilo u stanu.Dijete se diglo iz krevete, i plačuči krenulo po stepenicama prema restoranu, a ja onako šepav pošao sam za njom. Mala je došla ravno pred sobu   gospodina u najmu i počela zvati mamu.

Meni se svijet srušio.Ja sam pokucao na vrata, on se javio i kazao da moje supruge tu nema.

Na moje inzistiranje,ipak je otvorio vrata, a nju smo zatekli u njegovoj sobi, točnije ,sakrila se u kupatilo.Ostao sam bez riječi.Najgore mi je bilo što je to vidjelo dijete.

Ali, mala je znala gdje je ona, jer kako bi inače išla ravno pred njegovu sobu.Imamo 11 soba.

No da ne duljim, onako nikakav ,vratio sam se u sobu i nismo razgovarali više o tome.

Obečala je da se to više neče ponoviti.Možete si misliti.Nedugo nakon toga sam ih zatekao kako se natežu u hodniku u prizemlju.

Nisam znao od očaja i sramote što reči.

SAMO PONIŽENJA!!

U 6. mjesecu sam pao sa kreveta negdje oko 01.00 sat iza ponoči..Zvao sam je na mobitel, vikao ,galamio ali odgovora nije bilo.Trebalo mi je dva sata da se nekako dignem sa poda, pa sam onako bolestan sišao dole, jer supruge nije bilo u stanu.

Došao sam u restoran, i tamo nije bilo  nikoga,muzika je svirala a na stolu sam našao njezin mobitel.Uzeo sam ga i imao sam što vidjeti.U porukama sam našao potvrdu mojih sumnji da su oni več davno u vezi.Tako sam našao poruke još iz mjeseca ožujka,kada je bio na razgovoru za iznajmljivanje Pansiona.To su bile takve poruke da mi se život zgadio.Shvatio sam da su ljubavnici odavno.

Tada se pojavio gospodin ljubavnik,gol do pojasa, dosta alkoholiziran, te je počeo vikati i psovati mi majku, te govoreči što ja imam tražiti  u NJEGOVOM RESTORANU??

Krenuo je na mene da me udari, a ja sam ga udario štapo za hodanje, a kako mi je pao mrak na oči, i po nekoliko puta.Nisam bio svjestan što radim, ali bojao sam se .On je ipak malo mlađi,zdrav je i da me udario prvi ja bih bio gotov.

Tada se pojavila supruga,ne znam od kuda,pozvali su policiju, mene su odveli onako bolesnoga u stanicu te sam tamo prenočio.Tamo sam dao iskaz, njemu su utvrdili lakše tjelesne povrede, a mene su kroz 20 dana osudili na 10 mj.zatvora, uvetn na 3 godine.?????

Poslije toga supruga odlazi iz našeg stana sa djetetom,mene ostavlja samoga a ona se preselila odmah do sobe svoga ljubavnika.To joj je i bio cilj, to sada vidim.

Nije me pitala kako ču ja.Napominjem da supruga ima samnom zaključen UGOVOR O DOŽIVOTNOM UZDRŽAVANJU,da če joj sva moja imovina nakon moje smrti pripasti, a ona nije mala.

Prije nešto više od  3 godine, imala je saobračajnu nesreču sa smrtnim posljedicama.

Tada nisam znao da joj je osoba koja je smrtno stradala u njezinom vozilu, bio ljubavnik.

To sam doznao nedavno, kada me je nazvala pokojnikova sestra i rekla da su njih dvoje bili ljubavnici godinama, još prije mene.Tada je bila pod utjecajem alkohola.

Sada je čeka sudski proces, mislim ne baš ugodan.još ju je 2 puta iza toga uhvatila policijska patrola u Zadru u sitnim satima pod utjecajem alkohola.

I što dalje?? Ne znam.Uglavnom, od mjeseca travnja 2018. godine moja supruga ne brine o meni, ne pita da li mi nešto treba, da li sam gladan i.t.d..Kod liječnika idem sam.U 6.mjesecu sam trebao na operacije tumora, koju sam morao platiti, jer niti jedna bolnica u Hrvatskoj me nije htjela operirati zbog mojih moždanih udara, pijem tablete brotiv zgrušavannja krvi PRADAXA, pa stoga ne mogu pod anesteziju.Jedino riješenje je bila privatna klinika u Zagrebu,a operacija je stajala 5.000,00 €.Nisam otišao na operaciju, jer mi njezin ljubavnik nije uplatio najamninu za 06. mjesec.STRAŠNO.

Dogovorio sam drugu u 08. mj. I tada sam otišao.Naravno sam.Sam sam se i vratio sa operacije.Došla mi je pomoči jedna moja kolegica iz Varaždina, liječnica koja je sa svom situacijom upoznata.

Tako je do danas.Ne pamtim kada sam pojeo pošten obrok.Ne pamtim kada sam se prošetao sa dijetetom, kada sam popio kavu.NE PAMTIM NIŠTA DOBROGA.SAMO PONIŽENJA!

Zna ponekada doći gore u stan kada želi napakostiti.Uzme mi laptop kada ja ne gledam i sakrije ga po nekoliko dana.TaJ laptop mi je sve što imam,Nikuda ne izlazim jer teško hodam,i to ona zna.Voli mi napakostiti.UŽIVA ZADAVATI BOL I PATNJU!

Danas je stvar još gora,ONA SADA ŽIVI KRAJ SVOGA LJUBAVNIKA,dijete od 7 godina to glada.

Ja nemam pristup u restoran, ne smijem uči.

Ne plača mi najamninu, dug je dosta velik, ne znam da li plača režije, i bojim se da ču ostati na cijedilu.Imam dojam da žele da umrem.On ima ugovor na 5 godina, i supruga kaže da ona može biti kod njega svih 5 godina, i da ja tu ništa ne mogu.Slao sam mu opomene za neplačanje, i za niz drugih nepravilnosti, ali on ne reagira.Koda me nema i ne postojim.

Restoran-Pansion vode traljavo, inspekcija im je zatvarala restoran več nekoliko puta,oni uživaju u cijeloj kuči, a ja sam osuđen na svoja četiri zida a ne znam komu da se obratim.

Podnio sam zahtjev za razvod braka i poništenje Ugovora o Doživotnom Uzdržavanju, ali to mislim da traje.Meni prethodi još jedna operacija, troškovi liječenja su visoki, sve lijekove moram plačati, imam braniteljsku mirovinu po poginulom sinu iz Domovinskog  rata koja nije velika, a sam se brinem o sebi.Hranim se kako i gdje stignem,nešto na brzinu.

Uglavnom, ostao sam bez prihoda bez kojih neču preživjeti, a samo zbog bolesti sam i iznajmio Restoran i Pansion.A sada nemam niti to.

Da li postoji nekakva institucija u Hrvatskoj  koja može stati na kraj takvim ljudima?

Govorimo o zlostavljanju žena.A što je sa nama muškima.Ovo je psihičko zlostavljanje, ali meni se ćini da boli više nego fizičko.Traje dugo i ubija vas polagano.

Ja živim tako več 6 mjeseci.SAMO PONIŽENJE,PATNJA,VRIJEĐANJE,OMALOVAŽAVANJE .

CIjelo mjesto me sažaljeva,neki se smiju neki govore da ih bacim na ulicu, policija je upoznata sa slučajem kao i Centar za Soc.Rad a nitko mi ništa ne govori dobroga,U policiji me upozoravaju da ništa ne poduzimam na silu, jer ču završiti u zarvoru!!!!!?????

Pitam, a zašto??! Ja sam ponižen,maltretiran, psihički zlostavljan od strane supruge i njezinog ljubavnika.NE ZNAM KAKO DALJE?? IMAM OSJEČAJ DA ČU POLUDJETI. Pomišljam da je bolje da me nema.Čemu da tako živim?Za  koga?

Ova kuča u kojoj živimo NIJE BRAČNA STEČEVINA, i zašto da trpim vrijeđanja i ponižavanja, te psihičko zlostavljanje moje supruge i njenoga ljubavnika koji mi se smiju.Kada  vide da sjedim na terasi u stanu, naviju muziku i piju i vesele se mojoj nemoči.KAKO DA TO TRPIM??DO KADA??-NE ZNAM!!

Ako postoji netko tko mi može pomoči, molim vas POMOZITE MI DOK JE VRIJEME!!!

NE ZNAM KAKO ČU DALJE!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Ruby_Danderfluff je promijenio naziv u Psihičko nasilje i poniženja - molim pomoć

Užas što Vam se sve događa....uz sve što ste opisali, pokrenuli ste postupak za razvod braka, poništenje Ugovora o doživotnom uzdržavanju, također zatražite i raskid Ugovora o najmu sa tim "gospodinom"...

Sretno i držite se, znam da nije lako, ali poslije svake kiše dolazi sunce, pa vjerujte da će i Vama još, kad-tad, prosijati i da će to sve koliko-toliko doći na svoje...!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, trecedoba70 je napisao:

Podnio sam zahtjev za razvod braka i poništenje Ugovora o Doživotnom Uzdržavanju, ali to mislim da traje.

Za početak napravite požurnice u odnosu na ove predmete i šaljite na sud doslovno svaka dva tjedna, a sve kako bi prvo uredili pravno stanje.

, trecedoba70 je napisao:

Ne plača mi najamninu, dug je dosta velik, ne znam da li plača režije, i bojim se da ču ostati na cijedilu

Također, tražite raskid ugovora o najmu i ukoliko režije glase na Vaše ime, zatražite od davatelja usluga da Vam dostave specificirano potraživanje ukoliko ima nepodmirenih obveza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno tako, nemojte prema njima imati nikakva "sažaljenja" kao što ni oni nemaju sada prema Vama, jednostavno, iskoristite sve pravne mogućnosti koje su Vam pobrojane, i na raspolaganju, pa si oni neka razmišljaju što i kako će dalje, ne puštajte im niti milimetar kad su tako besćudni i koriste Vašu bolest za svoju dobit ne libeći Vam se raditi to što opisujete da Vam rade.
Još jednom sretno u pravnom, kao i u zdravstvenom smislu..!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija