Jump to content

Tužba sutkinje


Athea

Preporučene objave

Sutkinja je donijela pravomoćnu presudu i osudila mog supruga na 9 mj.zatvora uvjet zbog neplaćanja alimentacije, iako su činjenice navedene u presudi neistinite, tj, nepotpune. Naime njegova bivša supruga je zatajila 5.400,00 kn alimentacije, dala je izvod bankovnog računa, na kojima je kao vidljivo da je uplata u određenom periodu samo 1.100,00 kn iako je na taj isti račun u istom periodu uplaćeno i ovih 5.400,00 kn alimentacije, što sutkinja nije uvidjela i uzela u obzir.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moja sugestija vam je da uopće ne ulazite u takvu vrstu tužbe (bez da uopće ne spominjem da biste zapravo trebala tužiti RH, a prvo se obratititi Građansko-upravnom odjelu nadležnog DORH-a sa zahtjevom za mirno rješenje spora), jer bi ista bila neosnovana.

Ovakve stvari trebale su se iznositi unutar postupka pred prvostupanjskim sudom, iznimno i u žalbi na prvostupanjsku presudu, a ne u tužbi koju planirate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Također sam mišljenja kao i G-man, sa ovakvim postupanjem si možete napraviti više štete nego koristi. Posebno jer razlozi koje navodite spadaju u žalbene razloge, a nikako u razloge na temelju kojih bi mogli podnijeti osnovani tužbeni zahtjev. Tako da Vam je uspijeh u eventualnom sporu, gotovo pa nemoguć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

http://www.dsv.pravosudje.hr/index.php/dsv/postupci/odobrenje_za_pritvaranje_odredivanje_istraznog_zatvora_ili_za_kazneni_progon

To su dva različita postupka: jedan je kazneni, za počinjeno kazneno djelo, a drugi, protiv RH, za štetu zbog počinjenog kaznenog djela (tu je prethodno potreban postupak mirnog rješenja spora).

Vi možete podnijeti kaznenu prijavu, ali se kazneni progon ne može voditi bez odobrenja Državnog sudbenog vijeća (kolokvijalno "skidanje imuniteta"), prema poveznici gore. To je stoga što suci i državni odvjetnici nisu službenici, već dužnosnici, poput članova vlade i saborskih zastupnika, pa uživaju imunitet od kaznenog progona. Ovo je jedan od formalnih preduvjeta neovisnog pravosuđa, da suci ne mogu biti pozvani na odgovornost za izrečene odluke i stavove.

U konkretnom slučaju, u pozadini bi moralo biti neko kazneno djelo protiv službene dužnosti, možda primanje mita ili zloupotreba položaja i ovlasti... Znam da postoje brojni takvi postupci protiv inozemnih zadruga, ponajviše RBA, pogotovo na području Kvarnera i Istre, i znam da su se neki odvjetnici tamo založili da se stvar istjera na čistac, ali više o tome, nažalost, ne mogu reći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

protiv inozemnih zadruga, ponajviše RBA, pogotovo na području Kvarnera i Istre, i znam da su se neki odvjetnici tamo založili da se stvar istjera na čistac, ali više o tome, nažalost, ne mogu reći.

Da, protiv tih zadruga. Ne morate reći, čitao sam na netu kaznene prijave protiv par sutkinja i predsjednika suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 16 minuta, Ruby_Danderfluff je napisao:

Htjela sam se informirati, međutim, nigdje ne piše za koja kaznena djela su osumnjičeni ti suci, već samo "da su radili protivno zakonima RH pa su stoga očigledno korumpirani"- imate li Vi više informacija?

Imam.

Otipkajte "kaznena prijava protiv varaždinskih sudaca" na Googlu. Hazud.

uređeno: od Wanksta
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Ruby_Danderfluff je napisao:

OK, radi se o zlouporabi položaja i ovlasti. Mislim da će tu biti živa muka dokazati namjeru, jer se zlouporaba položaja i ovlasti ne može počiniti i nehaja.

Pravdu je većinom teško dokazati kad je to i borba protiv raznih pogodovanja i veza između suda i protustranke. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija