Jump to content
Athea

Tužba sutkinje

Preporučene objave

Sutkinja je donijela pravomoćnu presudu i osudila mog supruga na 9 mj.zatvora uvjet zbog neplaćanja alimentacije, iako su činjenice navedene u presudi neistinite, tj, nepotpune. Naime njegova bivša supruga je zatajila 5.400,00 kn alimentacije, dala je izvod bankovnog računa, na kojima je kao vidljivo da je uplata u određenom periodu samo 1.100,00 kn iako je na taj isti račun u istom periodu uplaćeno i ovih 5.400,00 kn alimentacije, što sutkinja nije uvidjela i uzela u obzir.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Moja sugestija vam je da uopće ne ulazite u takvu vrstu tužbe (bez da uopće ne spominjem da biste zapravo trebala tužiti RH, a prvo se obratititi Građansko-upravnom odjelu nadležnog DORH-a sa zahtjevom za mirno rješenje spora), jer bi ista bila neosnovana.

Ovakve stvari trebale su se iznositi unutar postupka pred prvostupanjskim sudom, iznimno i u žalbi na prvostupanjsku presudu, a ne u tužbi koju planirate.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Također sam mišljenja kao i G-man, sa ovakvim postupanjem si možete napraviti više štete nego koristi. Posebno jer razlozi koje navodite spadaju u žalbene razloge, a nikako u razloge na temelju kojih bi mogli podnijeti osnovani tužbeni zahtjev. Tako da Vam je uspijeh u eventualnom sporu, gotovo pa nemoguć.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Upravo čitam da postoje kaznene prijave protiv sudaca, koji su (pogrešno) sudili u postupcima sa inozemnim (austrijskim) zadrugama.

Znači kaznena prijava se može podnijeti bez da se prvo obraća sa zahtjevom za mirno rješavanje spora ?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

http://www.dsv.pravosudje.hr/index.php/dsv/postupci/odobrenje_za_pritvaranje_odredivanje_istraznog_zatvora_ili_za_kazneni_progon

To su dva različita postupka: jedan je kazneni, za počinjeno kazneno djelo, a drugi, protiv RH, za štetu zbog počinjenog kaznenog djela (tu je prethodno potreban postupak mirnog rješenja spora).

Vi možete podnijeti kaznenu prijavu, ali se kazneni progon ne može voditi bez odobrenja Državnog sudbenog vijeća (kolokvijalno "skidanje imuniteta"), prema poveznici gore. To je stoga što suci i državni odvjetnici nisu službenici, već dužnosnici, poput članova vlade i saborskih zastupnika, pa uživaju imunitet od kaznenog progona. Ovo je jedan od formalnih preduvjeta neovisnog pravosuđa, da suci ne mogu biti pozvani na odgovornost za izrečene odluke i stavove.

U konkretnom slučaju, u pozadini bi moralo biti neko kazneno djelo protiv službene dužnosti, možda primanje mita ili zloupotreba položaja i ovlasti... Znam da postoje brojni takvi postupci protiv inozemnih zadruga, ponajviše RBA, pogotovo na području Kvarnera i Istre, i znam da su se neki odvjetnici tamo založili da se stvar istjera na čistac, ali više o tome, nažalost, ne mogu reći.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 4 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

protiv inozemnih zadruga, ponajviše RBA, pogotovo na području Kvarnera i Istre, i znam da su se neki odvjetnici tamo založili da se stvar istjera na čistac, ali više o tome, nažalost, ne mogu reći.

Da, protiv tih zadruga. Ne morate reći, čitao sam na netu kaznene prijave protiv par sutkinja i predsjednika suda.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 16 minuta, Ruby_Danderfluff je napisao:

Htjela sam se informirati, međutim, nigdje ne piše za koja kaznena djela su osumnjičeni ti suci, već samo "da su radili protivno zakonima RH pa su stoga očigledno korumpirani"- imate li Vi više informacija?

Imam.

Otipkajte "kaznena prijava protiv varaždinskih sudaca" na Googlu. Hazud.

Uređeno od Wanksta

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 1 sat, Ruby_Danderfluff je napisao:

OK, radi se o zlouporabi položaja i ovlasti. Mislim da će tu biti živa muka dokazati namjeru, jer se zlouporaba položaja i ovlasti ne može počiniti i nehaja.

Pravdu je većinom teško dokazati kad je to i borba protiv raznih pogodovanja i veza između suda i protustranke. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×