Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

77punta

Vrtna drvena kućica sprema

Preporučene objave

Unutar građevinske parcele uz kuću koja ima urednu građevinsku dozvolu namjeravam staviti montažnu drvenu  vrtnu  kućicu- spremu za alat površine cca 6m2. Treba li mi za isto ikakva dozvola.?  Može li me netko uputiti na članke zakona kojima je to regulirano.

Hvala!

 

 

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zakonska regulativa ne razlikuje montažne, vrtne, hobbit ili kakove već ne kućice, samo one građevine za koje je potrebna građevinska dozvola ili samo glavni projekt za pomoćne građevine predviđene pravilnikom iz Zakona o gradnji. Kako bi ta vaša kućica spadala pod pomoćni objekat, prema pravilniku za to bi vam trebao projekt. No, kako za građevine do 10m2 nema obveze ucrtavanja u katastar, a radi se o 6m2, pa ako još nemate susjede tipa "se bum vas tužil"...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×