Jump to content

Otkaz


Choo

Preporučene objave

Pozdrav, ispričavam se ako ima slična tema, nisam mogla naći odgovor pa evo: 

Radim sezonski posao, posao se smanjuje tako da cu dobiti otkaz kao tehnološki višak od strane poslodavca i tako da znam da cu moci primati naknadu za nezaposlene. Moje pitanje je u kojem slučaju poslodavac ne može tj ne smije uzeti novog radnika narednih 6 mjeseci? Jeli istina da mogu zaposliti novog radinka ali prvo moraju ponudit ugovor meni kojoj su dali otkaz, a ja ako odbijem posao da onda mogu zaposliti nekoga drugog? 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 24 minuta, Choo je napisao:

Jeli istina da mogu zaposliti novog radinka ali prvo moraju ponudit ugovor meni kojoj su dali otkaz, a ja ako odbijem posao da onda mogu zaposliti nekoga drugog? 

... u slučaju tehnološkog viška kako je navedeno, poslodavac MOŽE uzeti novog radnika, isključivo ako je u raskidu ugovora navedeno ili napravljeno grubo i teško kršenje radnog ugovora od strane djelatnika. Ako se u otkazu navede npr.."Zbog smanjenog obimuma poslovanja, poslodavac i djelatnik sporazumno prekidaju ugovor o zaposlenju", tada se moze zaposliti novi djelatnik bez problema. Pošto se radi o sezonskom zaposlenju, mislim da neće biti takav scenario. citirani dio Vašeg upita je moguć , kako ste napisali u slučaju ako Vi odbijete ponovni ugovor o zaposlenju, ali takav se dio nekoristi u privatnom sektoru, jer tu je na takav način prepušteno isključivo na odluku poslodavca...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam ugovor na neodređeno, šefovi su mislili da cu moci raditi i duze od same sezone, al se sezona nije pokazala kako su ocekivali pa mi zato oni moraju dati otkaz, ne pristajem na sporazumno jer onda ne mogu dobiti naknadu sa zavoda, a zbog nekih privatnih planova i samog perioda čekanja dok nađem novi posao ne zelim izgubit naknadu jer jbg novci mi trebaju. Zato pitam u slucaju da mi oni daju otkaz, jel postoji način da oni nekog drugoga zaposle? Jer mi kazu da nemogu nikoga drugog zaposliti 6mj i ako hoće zaposliti da mogu kao samo ja ponovo raditi (kao sto sam napisala posao je sezonski, sto ispada da do 3-4 mjeseca nece nikog moci zaposliti a plan im je vec tad krenut s radom)?! Jer iskreno nakon nekih njihovih stvari nista im ne vjerujem i nemam se volju vratit tamo,pa trazim siguran odgovor da me ne smuljaju s tim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moći će zaposliti drugoga jer kreće nova sezona. Pošto je tvoj ugovor , kako vidim , na neodređeno, poslodvac ima mogućnost da tebi se uplaćuje minimalna plaća do početka sezone. Na taj način čuva radno mjesto ako je zadovoljan sa vašim radom. Mogućnosti oko toga ima dosta, npr... stalni sezonac nakon završetka sezone može ostati u radnom odnosu na način da mu se prekovremeni sati koje je odradio priznaju u plaćama unutar "mrtve sezone". Ali to je sve stvar međusobnog dogovora . Ovako , na ovaj način pošto je završena sezona otkaz se može dati, a isto tako u novoj sezoni zaposliti istu ili drugu osobu na isto radno mjesto bez zakonskih komplikacija... 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija