Jump to content

Rok odluke višeg suda na žalbu za troškove parnice


_Amalka_

Preporučene objave

Nakon petogodišnje borbe na sudu za prava mog djeteta po pokojnom ocu i gomile međunarodnih troškova sud u RH tuženoj strani je odredio da mi plati mizeran iznos troškova na koji su se oni žalili pa vas molim odgovor koliko se čeka odluka višeg suda.Da li je istina da to traje godinama?

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas sam zaprimila rješenje u kojem piše da se prekida postupak jer je jedna od tuženih stranki umrla prije više od godinu dana,a sud je tek sad saznao jer je njihova odvjetnica to skrivala i u ime umrle osobe se žalila na troškove postupka.Presuda je isto tako u korist mog djeteta donesena,a da sudu nisu dostavili dokumentaciju da je jedna od tuženih stranki umrla.Nisu imali ni ostavinsku raspravu.Što da napravim?Molim savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Presuda je donesena i pravomocna je,a jedna od stranaka u postupku je umrla.Kako su to mogli skrivati od suda i zaliti se na troskove u ime pokojne osobe?

Ostavinsku raspravu nisu imali nakon pokojnog oca obitelji,nije bila ni nakon sto je otac moje kceri umro.To cemo mi pokrenuti kad stigne potrebna dokumentacija iz druge drzave,a nisu ni sad nakon ovog clana obitelji imali ostavinsku.

Svi se tome cude ali nista ne poduzimaju tako da cemo mi sa ostavinskom koju pokrenemo sve obuhvatit.

Ali me zanima da li ja moram reagirati po pitanju skrivanja činjenice smrti jedne od stranaka i kako.Odvj. ne vidi nista sporno u toj situaciji i to me brine.

uređeno: od _Amalka_
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sud je trebao paziti da li je stranka u postupku živa. Da bi se nastavio ovaj postupak po žalbi, trebalo bi napraviti nastavaka na način da postupak pokojne osobe preuzimaju osobe koje su rješenjem o nasljeđivanju utvrđene kao nasljednici. Zatim je pitanje, je li ta osoba umrla prije podnošenja žalbe? Je li samo ona podnijela žalbu ili više stranaka? Svakako imate pravomoćnu presudu i Vam je to dovoljno, a oni ako misle tražiti troškove morat ce najprije riješiti pitanje nastavka postupka na nasljednike.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stranka je umrla prosle godine,vise ih je tuzenih i presuda je donesena ove godine u korist mog djeteta i mene.

Oni nama moraju platiti troskove,zalili su se i u ime pokojne stranke.U ocekivanju rjesenja sa viseg suda meni jucer stigne rjesenje o prekidu postupka jer je jedna stranka umrla prosle godine i nije bila ostavinska.Neshvatljivo mi je toleriranje takvog postupanja stranaka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo sam saznala da je ostavinska rasprava održana u tajnosti,moje dijete nisu pozvali kako bi mogli nesmetano prodati i podijeliti među sobom ono od čega dio pripada i njemu.Ne znam jesam li vise razočarana ili šokirana zbog postupanja općinskog suda i odvjetnice tužene strane koja je skrivala činjenicu smrti stranke u postupku.Viši sud je došao do te informacije u rješavanju žalbe.

 

Lp

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija