Jump to content
player1

mjera stalni sezonac pitanja

Preporučene objave

Poštovanje,

Nakon radne sezone ponuđena mi je mjera stalni sezonac(dobra firma).U međuvremenu malo su mi se planovi izmjenili te bih malo na zimu otišao vani kod cure.

Trenutno zivi i radi u Engleskoj .Sad sam u dilemi jer bih mjeru potpisao,ipak je nekakav novac koji mi moze sluziti kao osiguranje do iduce sezone.

S tom mjerom koliko znam nigdje u Rh nesmijem raditi. Opet novac od mjere je nista u takvom gradu te bih tamo mogao nesto potraziti za rad.

Mogu li u Rh znati za moj rad vani?..htio bih gore provesti zimu pa se vratiti na ljeto..

hvala svima na odgovorima,svako mišljenje i prijedlog je dobrodošao!

 

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Mozda sam pravno krivo postavio pitanje..

Sto ce se dogoditi ako sam pod mjerom stalnog sezonca i radim u inozemstvu?kako se moze povezati da radim pod mjerom ali ne u rh?ionako moram camiti doma na zimu..cini mi se da je mjera ogranicavajuca u neku ruku ako se navedeno nemoze izvesti..hvala!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Koliko znam, zasad nema posljedica. Profesori uzimaju neplaćene dopuste u svojim školama i odlaze raditi u Irsku, a stalni sezonac je slična stvar, jer se van sezone odjavljuje s mirovinskog osiguranja i ne teče mu staž, jednako kao i kod neplaćenog dopusta. Međutim, uzmite u obzir i mišljenje Ministarstva rada i mirovinskog sustava o neplaćenom dopustu, prema kojemu se za vrijeme neplaćenog dopusta ne bi trebalo raditi kod drugog poslodavca. Vjerojatno, u Hrvatskoj. U Irskoj, kako će poslodavac znati? Ali da jednom možda neće biti nekakvih posljedica, to Vam, mislim, nitko ne može potvrditi.

LINK

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×